G voetbal

 

In de jaren ’90 van de vorige eeuw startte de v.v. Haaksbergen met voetbal voor mensen met een beperking (lichamelijk dan wel geestelijk). Dit was aanvankelijk een groot succes. Met een zogenaamd G-team werd deelgenomen aan de speciale competitie. Helaas haakten enkele spelers om diverse redenen af, waardoor het team uit elkaar viel.

 

Ruim 10 jaar moest de v.v. Haaksbergen het zonder G-voetbal doen, wat door veel mensen als een gemis werd gezien. Een aantal enthousiaste mensen vatte het idee op om een nieuwe start te maken en in 2009 was het zover. Een nieuw G-team was geboren…..

Het G-team in 2022

Voor dit idee en de uitvoering daarvan ontving de v.v. Haaksbergen 2010 de Persprijs op het jaarlijkse Sportgala. Deze prijs wordt gekoesterd door de vereniging.

Dit team speelt momenteel nog geen competitie, maar om toch wedstrijden te kunnen spelen, werd in 2009 een mini-toernooi gehouden i.s.m. GFC (Goor) en DES (Nijverdal). Ook in 2011 werden er onderlinge toernooien georganiseerd in samenwerking met GFC (Goor) en DES (Nijverdal).

TWENTSE TROTS

Voor de versterking van dit team zijn wij nog op zoek naar enkele spelers. Belangstellenden kunnen contact opnemen via onderstaand email adres.

Mail: gvoetbal@vvhaaksbergen.nl