Verdiende zege tegen GSV ’63

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen GSV’63 uit Geesteren verdiend met 5-1 gewonnen.
De thuisploeg begon ongewoon zwak aan het duel en keek al na 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. V.v. Haaksbergen had daarna enige tijd nodig om zich te herstellen en langzaam maar zeker de controle over de wedstrijd te krijgen. De verdediging gaf weinig weg en de  tegenstander uit Geesteren werd steeds verder teruggedrongen en dit resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker en zelfs in de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Waar v.v. Haaksbergen in eerdere wedstrijden nog wel eens direct na rust een tegentreffer incasseerde waren de rollen nu omgedraaid. Direct na rust tekende Wouter Brummelhuis voor de 3-1 en dit betekende de ‘Vorentscheidung’.  De groen witters kregen volledige controle over de wedstrijd en hoefden niet al te diep te gaan om de score verder op te voeren. Roy Immeker maakte met zijn 2e doelpunt van de middag de 4-1 en na de 5-1 was het de vraag hoe ver de groen witters de score nog verder zouden opvoeren. Uiteindelijk bleef de 5-1 als eindstand op het scorebord.

v.v. Haaksbergen heeft zich nu gevestigd in de middenmoot van de 5e klasse en houdt zicht op een eindklassering als 5e van de competitie. De komende wedstrijd tegen DEO (donderdag 12 april, 18.30 uur thuis) is een eerste graadmeter. DEO staat op dit moment 6e in de rangschikking met 6 punten voorsprong op v.v. Haaksbergen, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd van donderdag is dus van groot belang in het gevecht om een plek in de subtop.