FC Twente werkt samen met voetbalclubs uit de regio om passend voetbal te stimuleren. Het is een vervolg op het succesvolle project “Scoren in de wijk”. Op deze manier laat FcTwente haar sociale gezicht zien en draagt FcTwente bij aan het promoten van passend voetbal. Voetbal is immers van iedereen en voor iedereen.
FC Twente werkt in deze opzet samen met een zestal G-voetbalteams, waaronder Achilles ‘12 en vv Haaksbergen, voor wie de voetbalcompetitie niet passend is. Voorafgaande aan de wedstrijd krijgen de teams ook een training aangeboden, deze wordt gegeven door o.a. FC Twente trainer Jan van Staa). Ook krijgen de spelers een rondleiding in de Grolsch Veste en ontvangen zij een tenue van FcTwente.
Vervolgens wordt er een wedstrijd gespeeld op het veld van de deelnemende teams; één team speelt dan in het tenue van FC Twente. Op zaterdag 25 maart was de wedstrijd bij Achilles ‘12 in Hengelo tegen het team van vv Haaksbergen. Het was een fantastische dag voor iedereen (uitslag 1-2 voor vv Haaksbergen). In september komt de FC Twente bus naar vv Haaksbergen en volgt de volgende wedstrijd. Is passend voetbal misschien ook iets voor jou? Of wil je erbij betrokken worden, je bent van harte welkom.  Heb je interesse om een training te bezoeken in Haaksbergen? Er wordt op de woensdagavonden getraind van 19.30 tot 20.30 uur. Voor vragen of informatie:
Peter.horn@home.nl
06-57885994