Twentsche Trots Team (voorheen G-team)

Als enige voetbalvereniging in de gemeente Haaksbergen beschikt VV Haaksbergen over een team van G-voetballers en voetbalsters en men is daar trots op. Aan het begin van het seizoen ’22-’23 kwam er een nieuwe trainersstaf (geheel gevormd door spelers van de 1e selectie, hetgeen ook uniek is, denk ik), een trainerscoördinator en het team kreeg ook nog eens een (zelfbedachte) nieuwe naam, nl. het Twentsche Trots Team.

De trainers Tom, Thies, Jopp en Rick gingen vol enthousiasme aan de slag met het team waarmee ze tijdens de “Special Olympics” een beetje kennis hadden gemaakt. Bij de start van de trainingen (de trainingen zijn op woensdag van 19.30-20.30) was het voor zowel de nieuwe trainers als het team even wennen en aftasten, maar al snel voelde het voor allen vertrouwd. De trainingen werden tot nu toe altijd goed bezocht, de groep was bereid om nieuwe oefenstof zo goed mogelijk uit te voeren en iedereen had er plezier in, hetgeen natuurlijk het allerbelangrijkste is.

De sportieve doelstelling van iedere trainer is om het team beter te maken. Om te kunnen zien of dat ook daadwerkelijk het geval was hebben we in het najaar (eveneens op de woensdagavond, aanvang altijd 19.00 uur) 5 wedstrijden gespeeld. De resultaten waren wisselend, 3x verloren en 2 gewonnen, maar we hebben het team voetballend zien groeien (evenals het aantal toeschouwers) en we hebben in elke wedstrijd het net van de tegenstander weten te vinden. Elk doelpunt werd uitbundig gevierd, waarbij de trainers vaak het mikpunt waren van dolenthousiaste doelpuntenmakers. Dit was voor de trainers een prachtige bevestiging dat het met de onderlinge sfeer goed zat. In het voorjaar spelen we wederom 5 wedstrijden en gezien de prettige, ontspannen sfeer tijdens wedstrijden, het leuke voetbal dat het team op de mat legt en omdat het team de aandacht verdient zou ik willen zeggen: ” Kom kijken bij het Twentsche Trots Team”. Maar: Kom op tijd, want ‘vol is vol’! Het Twentsche Trots Team speelt dan de volgende wedstrijden:

woe 22/2 vvH-SDC;

woe 15/3 vvH-GFC;

Za 25/3 Achilles’12-vvH (onder voorbehoud, aanvangstijd nog niet bekend);

woe 26/4 Tubantia-vvH;

woe 24/5 vvH-NEO.

Tevens organiseren wij het Margriet van Urk-zaalvoetbaltoernooi in Sporthal De Els op 12 maart a.s. van ca.9.30-12.00 uur.

Ik moet nog wel even aangeven dat alles alleen maar mogelijk was dankzij de hulp en de inzet van de ouders en de vaste begeleiders, de ondersteuning van de leiders Paul, Henrieke en Stef en de adviezen en tips van de vorige trainer Peter Horn.

Trainerscoördinator Ronald Heijboer.