Het Twentsche Trots Team in de 2e seizoenshelft

Evenals voor de reguliere elftallen van vv Haaksbergen zit het seizoen er voor het Twentsche Trots Team bijna op. Nog 1 training, 1 toernooi en de jaarafsluiting voordat we ‘vakantie’ hebben.

Na de winterstop heeft het team weer 5 wedstrijden gespeeld. Er werd daarin leuk voetbal gespeeld en veel gescoord. De resultaten waren wisselend met 3 overwinningen en 2 nederlagen. Zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden was de onderlinge sfeer erg goed. Iedereen beleefde veel plezier aan het voetbal, daarmee bedoel ik de trainers, de spelers en speelsters, de leiders, de ouders en ook de toeschouwers die onze wedstrijden kwamen bekijken. Op 31 mei hebben we meegedaan aan een (prima georganiseerd) toernooi bij SDC’12 in Denekamp. We moesten daar 4 wedstrijden spelen van 15 minuten, waarvan we er 2 hebben gewonnen, 1 hebben verloren en 1 gelijk hebben gespeeld.

Helaas zullen we op zoek moeten naar 2 nieuwe trainers, aangezien 2 trainer van het Twentsche Trots Team volgend seizoen trainer worden bij een jeugdteam van vv Haaksbergen. Langs deze weg wil ik die 2 trainers graag bedanken voor hun inzet tijdens trainingen en wedstrijden in het afgelopen en succes wensen in hun nieuwe taak. De zoektocht naar hun opvolgers is inmiddels in volle gang en het doet mij deugd te kunnen zeggen dat een aantal van de door ons benaderde nieuwe trainers zeer positief gereageerd heeft. Kortom: Dat komt helemaal goed!

Ter afsluiting wil ik de trainers, leiders en ouders graag bedanken voor de prettige samenwerking en de toeschouwers voor het bezoeken van onze wedstrijden. Dat heeft op het hele functioneren van ons allen positieve invloed gehad. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en hoop jullie allemaal na de zomerstop weer te kunnen begroeten bij activiteiten van het sfeervolle Twentsche Trots Team.

 

 

Met sportieve groet,

Ronald Heijboer.

Vrouwenvoetbal

JO19-1 kampioen!!!

Afgelopen zaterdag is het JO19-1 team onder leiding van Ronald Heijboer en Olaf Sloot op eigen veld kampioen geworden.

In de thuiswedstrijd tegen Rood Zwart moest gewonnen worden om zich kampioen te mogen noemen.

Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers, werd het 4 – 0 voor Haaksbergen en mocht het team zich kampioen noemen.

Dit moest natuurlijk gevierd worden. Klik op een foto om deze te vergroten.

Onnodige nederlaag in laatste thuiswedstrijd

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 tegen Phenix heeft Haaksbergen onverdiend en totaal onnodig met 2 – 0 verloren.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter was duidelijk dat Haaksbergen voetballend de bovenliggende partij was. Met soms goed lopende aanvallen werd Phenix onder druk gezet, maar de daaruit voortvloeiende kansen waren niet aan de voorwaartsen besteed. In plaats van tussen de palen gingen de ballen naast of over en als het wel lukte om de bal op doel te krijgen stond de goed spelende keeper van Phenix in de weg. Zelfs als een aanvaller helemaal vrij voor een leeg doel stond, ging de bal nog over. Phenix kon daar niet meer tegenover stellen dan enkele uitvallen. Doelman Koens hoefde slechts 1 maal reddend in actie te komen. De rust werd dan ook gehaald met de brilstand op het scorebord, waar het minimaal 3 – 0 voor Haaksbergen had moeten staan.

Ook de tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld; Haaksbergen de bovenliggende partij en Phenix met uitvallen. Direct na het begin van de tweede helft had Haaksbergen een penalty moeten hebben, doordat Ruben Bok binnen de 16 meter lijnen onderuit werd gehaald. Zijn schoen vloog zelfs door de lucht, maar de op grote afstand leidende scheidsrechter zag er niets in. Ook nu kreeg Haaksbergen weer veel mogelijkheden om de score te openen, maar ook nu werd het doel niet gevonden. En dan komt een oude voetbalwet om de hoek kijken: “Als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel”. En dat bleek ook nu. Bij een van de uitvallen werd er kinderlijk eenvoudig verdedigd, waardoor een aanvaller van Phenix alleen voor Koens kwam en niet faalde. Haaksbergen ging daarna weer voortvarend in de aanval, maar scoren….. ho maar. Pal voor het einde van de wedstrijd scoorde Phenix nog een keer uit een uitval en weer greep de verdediging van Haaksbergen niet goed in.

Uiteindelijk was de uitslag 0 – 2, waar het eigenlijk 8 – 2 voor Haaksbergen had moeten zijn.

 

 

Voetvolley 9 juli

Kaartavond 26 mei

Buurse en Haaksbergen delen de punten

Net zoals in de eerste wedstrijd eindigde de wedstrijd tussen Buurse en Haakbergen in een gelijk spel; 1-1.

In de eerste helft speelde Haaksbergen beter voetbal dan Buurse. Met goede combinaties werd getracht door de verdediging van Buurse te komen. Dit leidde tot meerdere kansen, maar slechts 1 daarvan werd benut. Na een half uur spelen werd Joost Kemme in het strafschopgebied vrij gespeeld, maar voordat hij kon uithalen werd hij onderuit gehaald. De terecht toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Nick Wes. In de eerste helft had Haaksbergen de score op kunnen (misschien wel moeten) vergroten tot 2-0 of 3-0, maar de kansen daarop werden niet benut.

Buurse tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Met fysiek (en soms hard) spel probeerde men de jonge ploeg uit balans te halen. Na een kwartier leed Haaksbergen in de aanvalslinie de balverlies. Het middenveld lag helemaal open en Buurse kon dat zomaar oversteken. Een aanvaller werd vrijgespeeld die geen moeite had om Bjorn Koens te passeren. In het resterende half uur, hadden zowel Haaksbergen als Buurse mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. In de slotminuten leek Buurse aan het langste eind te trekken, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Uiteindelijk moesten beide partijen zich tevreden stellen met 1 punt.

Bedankje!!

Theo ten Voorde en Diane Leppink (groenwitters in hart en nieren) willen de vereniging bedanken voor de fruitmand die zij mochten ontvangen.

Het was de zoveelste attentie die zij van deze prachtige 120-jarige club mochten ontvangen. En dat tegelijk met een mooie overwinning van Haaksbergen.

 

Loon naar werken voor Haaksbergen

In de thuiswedstrijd tegen Diepenheim is het kwartje eindelijk (voor Haaksbergen) de goede kant op gevallen. In plaats dat Haaksbergen in de laatste minuten een tegentreffer moest incasseren, maakte het zelf de beslissende treffer in de laatste minuten. Het leverde een 2-1 overwinning op.

De eerste helft verliep aanvankelijk gelijk opgaand. Dit leverde aan beide kanten enkele mogelijkheden (nog geen kansen) op, totdat in de 25e minuut de snelle Thies Gerritsen werd gelanceerd. Hij liet de volledige defensie van Diepenheim achter zich en van een meter of 20 knalde hij de bal langs de keeper in het net. In de resterende 20 minuten van het eerste bedrijf drong Diepenheim aan om de gelijkmaker te forceren. Dichterbij dan een bal op de lat kwam de formatie uit het kunstdorp niet. Uit een van de uitvallen had Haaksbergen gemakkelijk de 2-0 kunnen maken toen Gerritsen opnieuw doorbrak. Hij zag de vrijstaande Jiro Oosterwijk over het hoofd en schoof de bal voorlangs.

Ook na de thee probeerde Diepenheim met man en macht de gelijkmaker te forceren. Na een kwartier viel de 1-1 uit een corner die door een volledig vrij staande aanvaller van Diepenheim werd ingekopt. Haaksbergen was in die fase vooral gevaarlijk vanuit counters, maar die leverden geen van allen treffers op. Je kon merken dat bij spelers en supporters de gedachte opborrelde van: “Het zal toch niet weer…..”. Maar in plaats dat de tegenstander in de slotfase scoorde was het nu de beurt aan Haaksbergen. Uit een uitstekende pass van Ruben Bok, kwam Jiro Oosterwijk vrij voor de keeper. Zijn inzet werd eerst nog gekeerd, maar de bal viel nog eens voor zijn voeten. Of het bewust was of niet, zijn tweede inzet viel met een mooie boog over de keeper in het doel. In de slotminuten probeerde Diepenheim het nog met lange halen / snel thuis maar gevaarlijk werd het niet.

Na enkele zure nederlagen, eindelijk loon naar werken voor de manschappen van Martijn Misana.

 

Speciale aanbieding 120 jaar

De v.v. Haaksbergen heeft voor haar 120 jarige verjaardag een speciale aanbieding.