Bornerbroek – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Bornerbroek met 2-2 gelijk gespeeld.

De Haaksbergenaren begonnen gretig aan het duel en vanaf de eerste minuut werd de tegenstander met aantrekkelijk combinatievoetbal teruggedrongen. Door voortdurend de tegenstander snel onder druk te zetten werd de bal snel veroverd en ontstonden kansen. In de 20e minuut veroverde Kai Borghuis de bal en legde deze panklaar voor Roy Immeker. De spits had geen enkele moeite de 0-1 aan te tekenen. Het team van trainer Wietse Golbach leek een gemakkelijke middag te krijgen maar verzuimde in het vervolg afstand te nemen. De kwalitatief betere groenwitters verloren de grip op de wedstrijd en Bornerbroek profiteerde hiervan. Nog voor de rust boog het team de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Na de rust opende Haaksbergen opnieuw sterk door druk te zetten op het doel van de tegenstander. De Bornerbroekers moesten menige hachelijke situatie doorstaan, maar de druk van de gasten was dermate groot dat toch vrij snel de 2-2 viel: Een eigen doelpunt.
Maar net zoals in de 1e helft verzuimde v.v. Haaksbergen door te drukken en liet het Bornerbroek opnieuw ontsnappen. Goede kansen bleven onbenut en zoals het dan vaak gaat, diende zich aan de andere kant een levensgrote kans aan. Uit een scrimmage wist keeper Tim Kamphuis, die overigens voortreffelijk op dreef was, op miraculeuze wijze een inzet van de spits van Bornerbroek uit de bovenhoek te tikken. De eindstand van 2-2 na 90 minuten was uiteindelijk een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar toch had de ploeg van het trainersduo Golbach/Tolhuis de punten mee moeten nemen naar Haaksbergen als was doorgedrukt op de momenten waarop de tegenstander mindere fases in de wedstrijd had. Direct na de 0-1 en na de 2-2 waren die mogelijkheden er.

De wedstrijd tegen Bornerbroek heeft laten zien dat v.v. Haaksbergen op de goede weg is. Er wordt op momenten scherp gespeeld en prima gecombineerd. Het handschrift van het nieuwe trainersduo is duidelijk zichtbaar. Dat biedt een mooi perspectief voor de komende wedstrijden. De volgende gelegenheid om 3 punten te halen is as. zondag in de thuiswedstrijd tegen Bentelo. Aanvang 14.00 uur.

 

Kaboutervoetbal 2019

Het kaboutervoetbal voor de allerkleinsten (3 – 6 jaar) begint weer op de oprichtingsdatum van de v.v. Haaksbergen, nl. 23 februari.

Voor de vervolgdata klik hier.

Kampioenen bij Haaksbergen

Afgelopen zaterdag zijn 2 jeugdteams kampioen geworden. Zowel JO9-1 als JO15-1 eindigden bovenaan in de najaarscompetitie. Zij mogen na de winterstop kijken hoe het er een klasse hoger aan toe gaat.

Smet op de feestvreugde was dat JO15-1 kampioen werd zonder zelf te spelen. Tegenstander SC Enschede vond het niet nodig om af te reizen naar Haaksbergen vanwege een tekort aan spelers.

Een felicitatie voor trainer(s), spelers en begeleiding!

Diepenheim – Haaksbergen

Gelijkwaardig v.v. Haaksbergen laat punten liggen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen v.v. Diepenheim met 2-0 verloren.

De eerste 10 minuten van het duel greep v.v. Diepenheim het initiatief. v.v. Haaksbergen kwam moeilijk tot voetballen en moest toestaan dat de tegenstander enkele gelegenheden kreeg. De ploeg van trainer Golbach wist echter na deze eerste periode het initiatief op te pakken en wist met goed verzorgd voetbal druk op het doel van de tegenstander te zetten. Dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen en goede mogelijkheden. De grootste kans kreeg spits Tim Vaanhold. v.v. Haaksbergen zette een snelle aanval op over een aantal schijven en creatieve middenvelder Jesper Gevelaar zette Vaanvold in kansrijke positie. De spits nam de bal op de rechtervlank mooi en snel aan en ging vervolgd door 2 verdedigers van v.v. Diepenheim op de keeper af. Vanuit spitse hoek werd de bal knap ingeschoten. De keeper van v.v. Diepenheim keerde de bal met behulp van de paal mooi.

Vlak voor rust counterde de thuisploeg scherp en wist, tegen de verhouding in, de 1-0 aan te tekenen.

Na de rust begonnen de groen witters waar ze voor de rust waren opgehouden. Op het kunstgras van Diepenheim werd snel gecombineerd en het doel van de tegenstander gezocht. Op een kwartier van het einde ging v.v. Haaksbergen achterin 1-op-1 spelen en werd linksback Danieck van der Kolk naar de voorste linie gestuurd. Haaksbergen bleef verzorgd spelen en kreeg her en der ook mogelijkheden maar achterin ontstond ruimte. Diepenheim bleef gevaarlijk in de counter en wist diep in de tweede helft de 2-0 aan te tekenen.

Ondanks de nederlaag stond er een ploeg van v.v. Haaksbergen met een smoel. Het handschrift van interim trainer Golbach is zichtbaar. Met agressief voetbal de tegenstander onder druk zetten en vanuit een stevige organisatie en verzorgd voetbal kansen creëren.
De 5e klasse gaat nu tot begin februari in de winterstop

Haaksbergen – DEO

v.v. Haaksbergen vermorzelt DEO

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag thuis met 6-0 gewonnen van DEO

De thuisploeg begon geconcentreerd en agressief aan het duel en liet de tegenstander niet tot rust komen. De ene na de andere aanval rolde op het doel van DEO en na 8 minuten was het al raak. Tim Vaanholt rondde een soepel lopende aanval behendig af. Niet veel later was het opnieuw Vaanholt die slim wachtte op een fout in de verdediging van DEO en dit afstrafte: 2-0.
De thuisploeg, voortreffelijk voorbereid op deze wedstrijd door het trainersduo Golbach/Tolhuis, creëerde in het vervolg kans op kans, maar kwam voor de rust niet meer tot scoren.

De ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en v.v. Haaksbergen begon waar het voor rust mee was opgehouden. Druk op de tegenstander en honger naar doelpunten. De ploeg was in alle belangen beter dan DEO. De verdediging, inclusief keeper Kamphuis, stond als een huis en gaf niets weg. Op het middenveld werd met technisch gaaf voetbal het fundament gelegd voor meer doelpunten en voorin zagen de verdedigers van DEO keer op keer de hakken van de aanvallers van de thuisploeg. Dit resulteerde in een onvermijdelijke 6-0 eindstand waarin Wouter Brummelhuis een puike wedstrijd met een hattrick bekroonde. De middenvelder scoorde 2 keer van afstand met een volley, waarbij de 5-0 de kroon spande. Roy Immeker pikte ook weer zijn doelpunt mee.

De overwinning geeft veel zelfvertrouwen en bewijst dat als v.v. Haaksbergen met een volledig fitte selectie kan spelen, het voor geen tegenstander in de 5e klasse hoeft onder te doen. As. zondag wacht in Diepenheim het laatste duel voor de winterstop. Als de groenwitters op dezelfde manier spelen wordt dat een boeiend duel.

Haaksbergen – Neede

v.v. Haaksbergen maatje te klein voor v.v. Neede

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag thuis met 0-6 verloren van v.v. Neede.

De koploper uit Neede kwam met veel zelfvertrouwen naar Haaksbergen. Vanaf het begin was goed te zien waarom de ploeg uit Gelderland nog geen punt heeft verloren in de competitie. De linies sloten goed op elkaar aan en men wist elkaar gemakkelijk te vinden. v.v. Haaksbergen kreeg moeilijk vat op de aanvallers van v.v. Neede en naar 5 minuten werd het 0-1 via een aanval door het midden. De Haaksbergenaren lieten het hoofd niet hangen en probeerden met hard werken goed tegenwicht te bieden tegen de zwart witten. Dit resulteerde in een goede mogelijkheid die net over werd gekopt. Op dat moment was de gelijkmaker zeker niet onverdiend geweest voor de ploeg van het duo Golbach / Tolkamp. Naarmate de eerste helft vorderde nam de druk door v.v. Neede toe. De 0-2 en aansluitende 0-3 vielen nog voor rust.

In de tweede helft probeerde v.v. Haaksbergen, dat uitstekend was ingesteld door het nieuwe trainersduo, proberen tegenwicht te geven aan de tegenstander. Neede, dat eigenlijk een maatje te groot is voor deze klasse, wist steeds weer de vrije man te vinden waardoor uiteindelijk de 0-6 eindstand op het scorebord stond. Voor de groen witters was deze uitslag geen loon naar werken en in de hoogte ook geflatteerd.

Tot aan de winterstop staan nog 2 wedstrijden op het programma, DEO thuis (2 december) en Diepenheim uit (9 december). Met dezelfde instelling en een beetje meer fortuin gaat de ploeg in die 2 wedstrijden zeker nog punten pakken.

 

Lochuizen – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen verliest ongelukkig in Lochuizen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 4-3 verloren van Lochuizen in een attractief duel.

Na een aftastend begin was v.v. Haaksbergen vanaf ongeveer de 15e minuut de bovenliggende partij. Het elftal zette goed druk op de tegenstander, vaak al in het eigen strafschopgebied van Lochuizen. Verdedigend gaven de Haaksbergenaren weinig weg en laatste man William te Winkel kreeg steeds meer de gelegenheid mee op te schuiven. Dat resulteerde na ongeveer 25 minuten in de 0-1 voor v.v. Haaksbergen. Een droge knal van te Winkel bracht de ploeg van trainer Wietse Golbach terecht op voorsprong. Kort na de voorsprong kreeg v.v. Haaksbergen een gemakkelijk gegeven strafschop tegen. Keeper Lars van Veen was kansloos op de inzet van Lochuizen: 1-1. Nog voor de rust mocht v.v. Haaksbergen ook aanleggen vanaf 11 meter. De inzet werd in eerste instantie door de keeper van Lochuizen gestopt, maar na een onoverzichtelijke situatie ingekopt door Wouter Brummelhuis. De ruststand was 1-2 voor v.v. Haaksbergen. Het handschrift van de nieuwe trainer Golbach was goed zichtbaar: aggressief en met passie spelen en de tegenstander snel onder druk zetten.

In de tweede helft kwamen de groenwitters goed uit de startblokken. Direct na rust tekende Jesper Gevelaar voor de 1-3. Er leek geen vuiltje meer aan de lucht, maar Lochuizen kon snel aansluiten naar 2-3. Daarna ontwikkelde zich een boeiend schouwspel waarin Lochuizen het initiatief naar zich toe wist te trekken. De 3-3, via de binnenkant paal, was een even gelukkige als mooie goal.
In het restant kon de wedstrijd nog alle kanten op, waarbij Lochuizen uiteindelijk de gelukkigere was. Ondanks de 4-3 nederlaag heeft v.v. Haaksbergen een goede wedstrijd laten zien.
A.s. zondag komt koploper v.v. Neede naar Haaksbergen. Dat zal voor de zwart witten geen gemakkelijke middag worden als v.v. Haaksbergen hetzelfde laat zien als in Lochuizen.

 

Dames v.v. Haaksbergen verliezen in Neede

De dames van v.v. Haaksbergen hebben afgelopen zondag met 4-0 verloren in Neede.

Anders dan de uitslag doet vermoeden heeft de ploeg van coach Kees Obelink een goede wedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 uit de competitie. Het team was scherp en combineerde gemakkelijk en wist voorin ook kansen te creëren.
Aan de andere kant was ook goed te zien dat v.v. Neede niet voor niets bovenin mee deed. Met name de spitsen waren snel en behendig. De Haaksbergse verdedigers waren daar echter goed op ingesteld en wisten keer op keer het gevaar uit de aanval van Neede te halen. De 1-0 voor Neede viel vlak voor rust en was even onverwacht als ongelukkig voor v.v. Haaksbergen.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde van een wedstrijd die in evenwicht was waarbij de gelukkigere de winst naar zich toe wist te trekken. De uiteindelijke eindstand van 4-0 deed niets af aan het goede spel van v.v. Haaksbergen.

Margaret Overbeeke, lid van de damescommissie, is ook tevreden over de ontwikkelingen bij de dames: “we zijn in Haaksbergen de enige vereniging die damesvoetbal heeft en zien een mooie ontwikkeling”.  Verder aldus Overbeeke “we hebben een kwalitatief goede selectie, maar kunnen natuurlijk altijd nieuwe aanwas gebruiken. Als er meisjes of vrouwen zijn die graag voetballen, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom bij v.v. Haaksbergen”.

GSV ’63 – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen stelt teleur in Geesteren bij GSV’63.

De meegereisde toeschouwers kregen een mat, inspiratieloos spelend v.v. Haaksbergen voorgeschoteld, dat geen potten kon breken tegen het strijdlustige GSV’63. Het enige lichtpunt was het mooie weer op deze zonnige november zondag.

Na ongeveer 15 minuten kwam GSV’63 op een 1-0 voorsprong doordat er niet kordaat werd opgetreden in de verdediging.Er volgden over en weer kansen voor zowel  v.v. Haaksbergen en GSV’63, maar er werd niet meer gescoorde in de eerste helft.

De tweede helft begon met de aftrap door GSV’63 en daaruit werd direct gescoord. Kennelijk waren de v.v. Haaksbergen spelers nog niet helemaal bij de les, want wederom zag het er verdedigend niet best uit.

De spelers van Haaksbergen moedigden elkaar aan en namen meer en meer het heft in handen. GSV’63 werd onder druk gezet en er volgden enkele kansen voor de goal van de thuisclub, maar het beslissende schot of de afwerking trof geen doel, mede ook door het uitstekende keeperswerk van de jonge keeper van de thuisclub. Echter uit het niets kwam de anschlusstreffer.  Een zondagsschot vanaf ± 25 meter ging hoog door de lucht over de jonge keeper in de linkerbovenhoek, 2-1. De druk werd opgevoerd, er kwamen nog wat kansen, maar de afwerking ervan leverden geen goal op. Halverwege de 2e helft werd een vrije trap door GSV’63 snoeihard en onhoudbaar ingeschoten: 3-1. v.v. Haaksbergen bleef richting het GSV’63 doel te drukken, maar vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door de spits van de thuisclub, die de bal onder de uitkomende keeper doorschoof in het lege doel.

v.v. Haaksbergen zal komende zondag uit een ander vaatje moeten tappen om de punten thuis te houden, dan komt SP Haarlo op bezoek. Aanvang 14.00 uur

Haaksbergen – SVBV

v.v. Haaksbergen haalt volle buit tegen SVBV

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 2-1 gewonnen van SVBV uit Barchum.

De thuisploeg begon agressief aan het duel. De ploeg van trainer Bert van Losser oogde fris en dit resulteerde na 10 minuten in een prachtige aanval. Jesper Gevelaar gaf een crosspass van ongeveer 40 meter op Brian van der Kolk die de bal in één beweging meenam en vanaf de rechthoek van het strafschopgebied snoeihard tegen de lat schoot. De ploeg uit Barchum schrok wakker en er ontwikkelde zich een eerste helft met gelijke spelaandelen. SVBV deelde een aantal speldenprikken uit en uit één daarvan viel verrassend de 0-1.
v.v. Haaksbergen bewees veerkracht en kwam nog voor de rust door een knap schot door opnieuw Brain van der Kolk op gelijke hoogte: 1-1. Met deze stand gingen de ploegen ook de rust in.

In de tweede helft was v.v. Haaksbergen de bovenliggende partij. Trainer van Losser had zijn ploeg goed ingesteld en er werd druk uitgeoefend op de goal van SVBV. Dit resulteerde in een aantal aardige mogelijkheden. De tegenstander, technisch vaardig en fysiek sterk, bleef echter mee voetballen zodat v.v. Haaksbergen alert moest blijven.
Uit één van de vele aanvallen die op het doel van SVBV rolden pikte Kai Borghuis de bal links op de rand van het strafschopgebied op. Hij bedacht zich niet en schoot v.v. Haaksbergen met een fraaie schuiver naar de 2-1 overwinning.
v.v. Haaksbergen staat nu op een gedeelde 6e plaats in de 5e klasse.