Voorlopige competitie indeling 2019

De KNVB heeft de voorlopige competitie indeling bekend gemaakt.

Klik hier om de indelingen van alle teams te bekijken (PDF).

Teamindeling 2019 – 2020

De voorlopige teamindelingen bij de v.v. Haaksbergen zijn rond. Ook hebben de technische coördinatoren bij ieder team voldoende en capabele mensen weten te vinden om de jeugd op een goede manier te begeleiden. Dit betreft allemaal mensen die nu of in het verleden in de seniorenselectie van de v.v. Haaksbergen hebben gespeeld.

Klik hier om de teamindeling te bekijken.

Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom! Je kunt je nog altijd aanmelden als lid, ook al is het 15 juni geweest. Klik hier om te zien hoe je lid kunt worden.

De teams zullen zo snel mogelijk geïnformeerd worden over de eerste trainingen.

Wij wensen iedereen een prettige vakantie!!

Laatste kaartavond en eindstand

Op de valreep kort voor de vakanties toch nog een verslag van de laatste kaartavond op 24 mei 2019. De opkomst was geweldig: 39 personen om te kaarten. Hartenjagen 16, Am Jokeren 11, en Klaverjassen zelfs 12 personen die op deze laatste avond van het seizoen streden om de dagprijzen. En dan te bedenken dat een 10 tal vaste spelers verstek moesten laten gaan. Gelukkig mochten we deze avond ook weer een paar nieuwe spelers begroeten: Francien en Henny Toebes bij het klaverjassen en Willy Pot bij het hartenjagen. De laatste was ook op de marathon in januari al eens present. Welkom bij de club. Omdat we op de laatste avond iets extra’s doen in de vorm van een warme hap, en het berekenen van het eindresultaat van de competitie meer tijd vraagt dan normaal, is er om ca 22.00 uur gestopt met het kaarten. Tijdens het verorberen van de warme hap en gezellig nakletsen liep de spanning op naarmate de einduitslag van de dagprijzen en het totaalklassement bekend zou worden.

Bij deelname van meer dan 10 personen per spelsoort waren er extra prijzen te verdienen (gratis deelname voor de volgende kaaravond). In een van te voren vastgelegd schema komen er dan aan het eind van de avond een paar mensen voor deze prijs in aanmerking. Op deze avond, waar de prijzen weer beschikbaar werden gesteld door onze bekende gulle gever, waren ook prijzen te winnen voor diegene die de gemiddelde score van de avond of jaar het dichtst benaderden. Onder het motto: “bij v.v. Haaksbergen altijd prijs” kon ten slotte iedereen die op deze avond die nog geen prijs had gewonnen grabbelen in de lotenemmer en de betreffende prijs mee naar huis nemen. Een mooie afsluiting van een mooi kaartseizoen.

Bij het Am Jokeren was er een verrassende winnares. Nog niet eerder heeft zij de dagprijs gewonnen. Dat heren vaak het onderspit moeten delven t.o.v. de dames bewees de ontvanger van de poedelprijs. Bij het Am. Jokeren waren nog 8 kanshebbers in de race (minder dan 2 gemiste kaartavonden) voor de beker. Dat de winnares van deze beker goed kan jokeren bewees ze andermaal. (ook vorig jaar winnares). Proficiat

Bij het Klaverjassen is kaarten met meer dan 2 tafels veel leuker. Dat kwaliteit zich altijd onderscheidt bewees andermaal de dagprijswinnaar. Het is dus niet verwonderlijk dat hij ook de welverdiende beker mee naar huis mocht nemen. Gefeliciteerd! Hier waren slechts 3 spelers nog in de race voor de beker.

Het hartenjagen kende een zeer spannend slot. Nog 11 deelnemers waren kanshebber voor de beker. Bij het begin van de kaartavond was het verschil in het totaalklassement slechts 1 punt tussen de nrs 1 en 2. Door het niet aanwezig zijn van de nr 2 kreeg deze man de gemiddelde score van de avond en dat was iets hoger dan de score van nr 1. Als je de beker wint heb je het hele seizoen goed gepresteerd en is hij dus ook zeer verdiend. Chapeau!!

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden een paar mensen bedankt: de barkeepster (op 1 na alle kaartavonden aanwezig), de fotograaf, de hapjes maakster. Na afloop werd ik bedankt voor de organisatie van deze avonden. Dank ook aan alle deelnemers. Het is erg leuk om deze avonden te mogen organiseren.

Het schema voor volgend seizoen is in de maak. Ik hoop medio augustus een berichtje hierover rond te kunnen strooien. Ik verzoek bij deze om mensen die in een ploegendienst werken even door te geven welke avonden ze niet kunnen. Graag hoor ik ook van de dames van het hartenjagen welke datums er in Beckum zijn gepland. Ik probeer hier dan rekening mee te houden. Ook zullen andere verenigingsactiviteiten zoals Sinterklaas en bingo’s maar ook wedstrijden in de eredivisie, voetbalinterlands en data van andere kaartcompetities bepalend zijn voor onze vaststelling van de avonden. Ik doe mijn best om een zo gunstig mogelijke agenda samen te stellen, maar er zullen altijd een paar teleurstellingen tussen zitten.

8e ronde: Klaverjassen. score Prijzen klaverjassen Eindtotaal                        2018 / 2019 score
dagpoedelprijs Gerrard de Lange 3603 Poedel Ronny van Oosterwijk 46162
7e plaats extra prijs Ronny van Oosterwijk 4441
daggemiddelde Ronny van Oosterwijk 4441 Jaargemiddelde Francien Toebes 47846
3e plaats: Ruud Wes 4693 3e plaats: Henny Molenveld 47944
2e plaats: Jolanda Pater 4874 2e plaats: Toon Leferink 48279
1e plaats: Bennie Diepenmaat 4979 1e plaats + beker                      Bennie Diepenmaat 51136
8e ronde: Am. Jokeren score Prijzen Am Jokeren Eindtotaal                       2018 / 2019 score
dagpoedelprijs Ronny Overbeeke 641 Poedel Annie Hietbrink 5620
7e plaats extra prijs Annie Hietbrink 507
daggemiddelde Miny Leppink 457 Jaargemiddelde Mini Somsen 4923
3e plaats: Mini Somsen 421 3e plaats: Dini Dieperink 4659
2e plaats: Heintje v.d. Burg 362 2e plaats: Hilly Holshof 4299
1e plaats: Hilly Holshof 300 1e plaats + beker                      Dirkje Wenneker 4226
8e ronde: Hartenjagen score Prijzen Hartenjagen Eindtotaal                       2018 / 2019 score
dagpoedelprijs Henny Morssink 307 Poedel Chantal Kattenbelt 2598
12e plaats extra prijs Marietje Ordelmans 263
daggemiddelde Wim Oltwater 240 Jaargemiddelde Herman Bijvank 2257
7e plaats extra prijs Truus ter Avest 226
3e plaats: Lies Vaanhold 207 3e plaats: Hennie Hietbrink 1 2167
2e plaats: Hennie Hietbrink 2 191 2e plaats: Henny Vreeling 2120
1e plaats: Hennie Hietbrink 1 181 1e plaats + beker                      Rita Schurink 2097

Jeugdkader v.v. Haaksbergen timmert aan de weg

Liefst meer dan 20 nieuwe jeugdspelers meldden zich de afgelopen weken aan bij de kleinste voetbalclub van Haaksbergen. Een mooi succes voor de oudste voetbalclub van Haaksbergen, waar individuele aandacht en ontwikkeling voor iedereen hand in hand gaan met plezier.

Afgelopen woensdag sprak de technische commissie met het volledige jeugdkader (leiders / trainers) voor de teamindelingen voor aankomend seizoen (2019-2020).

Het komend seizoen zullen er diverse teams in verschillende leeftijd categorieen bewonderd kunnen worden. Als de aanwas zich enigszins doorzet de komende weken, dan kan het zo maar zijn dat er zelfs nog meer teams worden gevormd.

Het jeugdkader van VV Haaksbergen is al jaren een mooie mix van ervaren gediplomeerde trainers aangevuld met leiders die perfect de randzaken organiseren. Iets waar de club zeer trots op is!

Door de nieuwe leden is v.v. Haaksbergen daarnaast in de gelukkige omstandigheid om vervroegd 9 jeugdleden door te schuiven naar de eerste selectie.

Plezier en ontwikkeling zullen ook aankomend seizoen op één staan.

Wil je ook voetballen bij de oudste club van Haaksbergen en wil je ervaren hoe het ook kan, meld je aan via https://www.vvhaaksbergen.nl/over-ons/lid-worden/

Voetvolley toernooi 7 juli

Op zondag 7 juli organiseren de Haaksbergse voetbalverenigingen (Haaksbergen, HSC en BonBoys) in samenwerking met de Tennisclub Haaksbergen (TCH) een voetvolley toernooi. Teams van 4 – 6 spelers die ouder zijn dan 18 kunnen zich opgeven via:

E-mail: voetvolley.tchaaksbergen@gmail.com

App: 06-28178315 (Peter Griffioen)

Voor meerinformatie klik hier (PDF).

Haaksbergen – EGVV

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 heeft Haaksbergen bewezen over de nodige veerkracht te bezitten. Na 8 minuten stond het 0 – 3 maar uiteindelijk prijkte er een 4 – 3 eindstand op het scorebord.

Kort na de aftrap kreeg Haaksbergen al een penalty tegen door een overtreding van keeper Lars van Veen op een speler van EGVV. De uitstekend leidende scheidsrechter kon weinig anders doen dan de bal op de beruchte stip te leggen. Niet lang daarna werd het zelfs 0 – 2 en 0 – 3. De tweede goal was een mooi afstandsschot. De supporters van Haaksbergen vreesden een echec voor de mannen van Wietse Golbach. Niets bleek minder waar. Haaksbergen rechtte de rug en trok met goed combinatievoetbal ten aanval. Halverwege de eerste helft kreeg Haaksbergen een vrije trap rond de 16 meter, ongeveer recht voor de goal. Jesper Gevelaar legde aan en krulde de bal vrij in de hoek. Nog was het niet gedaan met de dadendrang van Haaksbergen. Nog voor de rust wilden zij de aansluitingstreffer maken. Na een schot op goal liep Tim Vaanholt door op de keeper die de bal los liet. De keeper wilde de bal nog wegwerken, maar ramde daarbij Vaanholt omver. Ook nu kon de scheidsrechter weinig anders doen dan een penalty geven. Die werd beheerst ingeschoten door Roy Immeker. Vlak voor rust ontstond er nog een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Haaksbergen, waarbij de spelers van EGVV meenden dat de bal over de lijn was geweest. De scheidsrechter besloot gedecideerd om door te laten voetballen.

In de tweede helft werd het positieve spel van Haaksbergen doorgetrokken. Haaksbergen heerste op alle fronten, waarbij EGVV er niet veel meer tegenover kon zetten dan lange ballen naar voren en overtredingen. Na ongeveer tien minuten kreeg Haaksbergen weer een vrije trap op zo’n 25 meter schuin voor de goal. Wederom was het Jesper Gevelaar die achter de bal plaats nam. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal in de lange hoek en stond het weer gelijk; 3-3. De honger van Haaksbergen was echter nog niet gestild. Ze roken de overwinning. Uit een corner ontstond er een scrimmage voor de goal en viel de bal voor de voeten van Bryan van der Klok die de bal beheerst binnen tikte. De voorsprong van 4-3 was een feit. Ook in de resterende tijd wist EGVV weinig gevaar te stichten, waardoor de overwinning voor Haaksbergen een feit was.

Haaksbergen bedankt de spelers, supporters en vrijwilligers voor het afgelopen en in het bijzonder Diane Leppink die deze wedstrijd voor de laatste keer als omroepster optrad na jarenlange trouwe dienst.

Ook damesvoetbal in seizoen 2019-2020

v.v. Haaksbergen start ook het voetbalseizoen 2019-2020 met een volwaardig damesteam.

Lid van de Damescommissie Margaret Overbeeke: “we hebben het damesvoetbal in het afgelopen seizoen een mooie plaats gegeven binnen v.v. Haaksbergen en hebben de competitie met een fraaie plek in de middenmoot afgesloten. Het is nu tijd om aan het volgende seizoen te denken”. Inmiddels is de vereniging een heel eind met een trainer voor het volgende seizoen. Ook is de verzorging / fysio geregeld.”
Overbeeke vervolgt: “De selectie is op dit moment nog aan de krappe kant. We zijn nog in gesprek met een aantal dames, maar wat extra aanwas is altijd welkom. Dus als er meisjes en dames (vanaf de leeftijd van 15 jaar) in Haaksbergen zijn die willen voetballen binnen een gezellige vereniging, die zijn van harte welkom.” Meisjes en dames die belangstelling hebben kunnen een mail sturen naar dames@vvhaaksbergen.nl.

Voorzitter Giljam Wartena is ook blij met de ontwikkeling. “v.v. Haaksbergen is een vereniging waar veel mogelijk is en we zien op veel gebieden een hele mooie ontwikkeling. Steeds weer merk je dat onze leden de combinatie van plezier en prestatie erg waarderen. We gaan er van uit dat we aan de huidige damesselectie nog een aantal speelsters kunnen toevoegen en kunnen dan met een slagvaardig team de nieuwe competitie in”.

Hoeve Vooruit – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen laat punten liggen in derby

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de Haaksbergse derby tegen Hoeve Vooruit met 1-3 verloren.

Op een zonovergoten sportpark ’t Meuken hebben v.v. Hoeve Vooruit en v.v. Haaksbergen de toeschouwers op een leuke wedstrijd getrakteerd.
De gastheren hadden meer balbezit en wisten in het eerste gedeelte van de eerste helft op eigen helft terug te dringen. Bij de gasten uit Haaksbergen had goalie Tim Kamphuis een perfecte dag. Alle pogingen van de thuisploeg wist de keeper onschadelijk te maken.
Naarmate de eerste helft vorderde werden de groenwitters brutaler. De altijd actieve Danieck van der Kolk dreef de ploeg van trainer Wietse Golbach waar dat kon naar voren en bracht de verdedigers van v.v. Hoeve Vooruit een aantal keren in verlegenheid.

De 0-1 voor v.v. kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Brian van der Kolk rondde een mooie solo af met een gave voorzet die door de verdediging van de oranje zwarten niet goed werd verwerkt waarna Bram Fukkink simpel kon intikken.

De 2e helft begon met een mokerslag voor v.v. Haaksbergen. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd direct na de rust een tegentreffer geïncasseerd.
Evenals de voorgaande weken bewees de ploeg uit Haaksbergen een goede moraal. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel met kansen aan beide kansen. De 2-1 en de 1-2 lagen in de lucht, maar vielen niet.
Toen beide ploegen zich tevreden leken te geven met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog 2 keer toe. Zuur voor v.v. Haaksbergen dat beide treffers in de slotminuten vielen. Op basis van inzet had v.v. Haaksbergen een punt verdiend.

 

Nieuwe trainer Haaksbergen

v.v. Haaksbergen is erin geslaagd de vacante positie van trainer voor de hoofdmacht in te vullen. Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Gerard Timmers de opvolger van Wietse Golbach die de Haaksbergenaren ad interim onder zijn hoede had.
Timmers heeft veel ervaring in het amateurvoetbal in Twente en werkte dit seizoen voor Vosta uit Enschede.
Zowel trainer als vereniging kijken uit naar de samenwerking.

Haaksbergen – GSV ’63

v.v. Haaksbergen laat punten liggen tegen GSV’63

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen GSV’63 met 0-1 verloren.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Aan beide kanten werden de aanvallen van de tegenstander snel onderbroken waardoor er weinig kansen ontstonden. Na een half uur werd een doelpunt van GSV’63 wegens buitenspel afgekeurd.

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Beide ploegen speelden op de aanval en voor de overwinning. Dit resulteerde voor beide ploegen in een handvol goede mogelijkheden. Aan beide kanten werd paal en lat geraakt. V.v. Haaksbergen zocht de vleugels met mooi aanvalsspel maar wist het doel niet te vinden. Aan de andere kant redde goalie Tim Kamphuis een aantal keren mooi.
In een drangfase van de groenwitters leidde ongelukkig balverlies in de verdediging van de Haaksbergenaren tot de 0-1.

De ploeg van trainer Wietse Golbach, die het moest doen zonder de vaste waarden Marko Edens en Jesper Gevelaar, bewees veerkracht door er na de achterstand nog een schepje bovenop te doen. Het tempo werd verhoogd en de tegenstander stond in de eigen 16 meter. Het was echter één van die middagen dat je op je kop kunt gaan staan, maar de bal wou er ook niet in, ook niet diep in blessuretijd bij een prachtig schot van Wouter Brummelhuis

A.s. zondag speelt v.v. Haaksbergen de één na laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Hoeve. Altijd een mooie derby en klassieker.