COVID-19 informatie van de GGD

De afgelopen dagen zijn wij helaas geconfronteerd met een aantal COVID-19 besmettingen

van leden van onze vereniging.

Mocht u ons complex onlangs hebben bezocht, dan bent u misschien in contact geweest met iemand

die het corona virus (COVID-19) heeft.

Van de GGD is informatie ontvangen die de komende tijd van belang kan zijn.

Deze informatie vindt u hier.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u op werkdagen van 8.30-17.00 uur contact

opnemen met telefoonnummer 053-4876840. U kunt dan aangeven dat u via v.v. Haaksbergen komt.

 

Laatste update COVID19 (18 september 2020).

Binnen de verenigingen zijn diverse COVID-19 besmettingen vastgesteld.

Daarnaast hebben zich een aantal mensen laten testen of moeten nog getest worden.

Het bestuur heeft besloten alle activiteiten voor alle elftallen (jeugd en senioren zowel uit als thuis) voor het weekend van 19 en 20 september te schrappen om te voorkomen dat er meer besmettingen plaats vinden.

Daarnaast zal er tot en met vrijdag 25 september ook niet getraind worden.

Uiterlijk donderdag 24 september maakt het bestuur bekend of er in het weekend van 26/27 september wordt gevoetbald.

De kantine is tot nader order gesloten.

Bestuur v.v. Haaksbergen

 

 

Haaksbergen wint laatste bekerwedstrijd

Door inzet, mentaliteit en vechtlust heeft Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd met 2 – 0 gewonnen van het sterk geachte Vasse.

Vasse (4e klasse) had de beide voorgaande bekerwedstrijden tegen Reutum (3e klasse) en Eibergen (4e klasse) gewonnen, waardoor Haaksbergen gewaarschuwd was. Vasse ging voortvarend van start en probeerde een snele treffer te forceren. De ontstane mogelijkheden werden echter keer op keer gemist door onzorgvuldigheid of door uitstekend keeperswerk van Jorrit Wilmink. Na ongeveer een half uur spelen was de ergste storm uitgewoed en kon Haaksbergen gaan denken aan het opzetten van aanvallen. Vlak voor rust zette Twan van der Kuil een verdediger van Vasse onder druk en wist de bal te veroveren. Zijn schot op doel kwam voor de voeten van Yannick Deunk terecht die bal met een droge schuiver in het doel werkte.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Vasse dat verwoed aanviel om de gelijkmaker te forceren. De afwerking liet echter keer op keer te wensen over en als de bal tussen de palen ging, stond Jorrit Wilmink in de weg. Met enkele zeer goede reddingen wist hij het doel van Haaksbergen schoon te houden. Dit leverde de nodige frustratie op bij Vasse, maar Haaksbergen hield stuk vol. Het hardwerkende Haaksbergen kon zich maar moeilijk onder de druk van Vasse uit voetballen en moest zich vaak bedienen van de lange bal. Ongeveer een kwartier voor tijd kon Job Nijlant alleen op de keeper af gaan en hij tekende rustig de 2 – 0 aan. Vlak voor tijd kon Haaksbergen zelfs nog op 3 – 0 komen door een prima uitgespeelde counter, maar Stan Breukers kon de bal niet meekrijgen op het stroperige gras. Dit was ook wel te veel van het goede geweest.

Deze overwinning was natuurlijk een mooie opsteker voor Haaksbergen een week voor de competitie en het was weer eens een bewijs dat je met de juiste instelling ook van betere tegenstanders kunt winnen.

Door de nederlaag van Vasse gaat Eibergen door naar de knockout fase van het bekertoernooi.

Haaksbergen kansloos tegen Eibergen

Haaksbergen heeft de 2e bekerwedstrijd tegen Eibergen kansloos met 4 – 1 verloren.

In de openingsfase kreeg Haaksbergen nog een hele goede kans om op voorsprong te komen, maar Metin Yagci wist deze kans niet om te toveren tot een doelpunt. Via de keeper ging de bal naast. Eibergen kreeg een soortgelijke kans (alleen op de keeper), maar die werd lvoorlangs geschoten. Uit een corner opende Eibergen de score. De bal werd bij de eerste paal gelegd en een speler van Eibergen kon de bal vrij inkoppen. Je zou verwachten dat Haaksbergen hier lering uit zou trekken, maar de tweede treffer was vrijwel identiek aan de eerste. Met dat verschil dat er een misverstand tussen de keeper en een verdediger aan voorafging. Vlak voor rust maakte Eibergen de derde treffer . Keeper Tim Kamphuis werd door een aanvaller omspeelt en belandde bijna op de achterlijn. Vanaf die positie werd de bal prachtig in het doel gekruld.

In de tweede helft probeerde Haaksbergen iets aan de achterstand te doen. Metin Yagci werd gelanceerd en werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. De terechte penalty werd door hemzelf keurig afgerond. Echt gevaarlijk kon Haaksbergen niet worden. Doordat de verdediging wat meer open werd gegooid, kon Eibergen gevaarlijk worden. Vanuit een mooie opening van de rechter- naar de linkerkant, kon een aanvaller van Eibergen vrij doorlopen op het doel van Haaksbergen en rondde dit buitenkansje vakkundig af. Aan deze aanval zat wel een luchtje van buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter Lenderink keurde het doelpunt goed.

Al met al een leerzame middag voor Haaksbergen wat betreft positiespel en doorbewegen na  een actie. Daaraan kun je het verschil tussen een 4e (Eibergen) en 5e klasser (Haaksbergen) goed zien.

Zondag 13 september speelt Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd tegen Vasse dat beide bekerduels wist te winnen.

Haaksbergen speelt verdienstelijk tegen Reutum

Op zondag 30 augutstus heeft Haaksbergen de eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen Reutum. Ondanks de 1 – 0 nederlaag heeft Haaksbergen zeer verdienstelijk gespeeld tegen de 3e klasser.

Wat je mag verwachten als een 3e klasser tegen een 5e klasser speelt, werd in de beginfase van de wedstrijd ook wel duidelijk. Reutum zette vroeg druk op de achterhoede en het middenveld van Haaksbergen om een snelle openingstreffer te forceren. Door goed verdedigen, uitstekend keeperswerk van uitblinker Tim Kamphuis en ook af en toe een beetje geluk bleef het tot halverwege de eerste helft 0 – 0. Uit een corner wist een speler van Reutum raak te koppen. Deze corner was er echter nooit gekomen als de scheidsrechter een overtreding van Reutum op Metin Yagci niet over het hoofd had gezien. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Haaksbergen vaker onder de druk van Reutum uit te komen en werd zelf ook gevaarlijker.

Door enkele wissels, speelde Haaksbergen in de 2e helft met een team waarin alleen keeper Kamphuis de 20 is gepasseerd. Met dit jonge team bood Haaksbergen uitstekend verweer tegen Reutum. Met een beetje geluk en iets meer precisie had het maar  zo 1 – 1 kunnen worden. De keeper van Reutum wilst veel aanvallen onschadelijk te maken door ver uit de goal te keepen. Reutum werd ook enkele keren gevaarlijk maar met enkele fantastische reddingen hield Kamphuis het doel schoon.

Het was een zeer leerzame wedstrijd voor spelers en begeleiding van Haaksbergen.

 

 

 

Competitie indelingen (jeugd en senioren)

De voorlopige competitie indeling voor de overige teams (jeugd en senioren) is bekend gemaakt.

Klik hier om deze te bekijken (PDF).

Kaboutervoetbal start 5 september

Na een korte pauze, begint het Kaboutervoetbal weer op zaterdag 5 september. 

De allerkleinsten zijn dan weer vanaf 10.30 uur welkom op ons sportcomplex om lekker samen te voetballen.

Wil je ook graag meedoen? Neem dan contact op Sandra Diepeveen.

Telefoon: 053 – 5728542 (thuis)

Mail: sandiepeveen@hotmail.com

De hele reeks Kabouterochtenden van het najaar van 2020 vind je hier

Bekerindeling overige teams

De KNVB heeft de poule indeling van de verschillende bekercompetities gepubliceerd. Het bekerprogramma start in het weekend van 29 en 30 augustus.

Klik HIER om de indeling te bekijken (PDF).

Beker indeling 1e elftal

De KNVB heeft de poule indeling van de bekercompetitie van het eerste elftal bekend gemaakt.

Haaksbergen is ingedeeld bij: Reutum, Eibergen en Vasse.

Het bekerprogramma start in het weekend van 29 en 30 augustus.

Competitie indeling 1e elftal bekend

De KNVB heeft de competitie indeling van de eerste elftallen gepubliceerd. Hieronder de indeling van de v.v. Haaksbergen.

Vijfde klasse A:

Bentelo

DTC’07

EGVV

Haaksbergen

Hengelo

Langeveen

Lochuizen

Manderveen

Bornerbroek

Haarlo

TVV

Vosta