Bedankje familie Vreeling

Tijdens de ziekenhuisperiode en na het overlijden van Henny hebben wij mogen ervaren waar een kleine club groot in kan zijn. Het medeleven was enorm, dit heeft ons erg geraakt.

Het afscheid op ons mooie hoofdveld was zeer indrukwekkend en wij bedanken hierbij

iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Wij missen Henny heel erg en we denken jullie ook, want v.v. Haaksbergen is: “Niet ik, niet jij, maar wij’.

Janny en alle kinderen

Kaboutervoetbal bij v.v. Haaksbergen

Aanstaande zaterdag 28 november organiseert voetbal vereniging Haaksbergen weer Kaboutervoetbal voor alle kinderen uit Haaksbergen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar. Woordvoerster Sandra Diepenveen geeft aan dat de groep Kabouters inmiddels uit zo’n 15 kinderen bestaat die we 1 keer per twee weken op zaterdagmorgen op een leuke ongedwongen wijze kennis laten maken met de bal.

“We krijgen veel positieve reacties dat de persoonlijke aandacht en begeleiding als zeer prettig ervaren wordt. We blijven dan ook vasthouden aan de zaterdagmorgen omdat kinderen en ouders juist door de week al volle agenda’s hebben. Om de week van 10:30 uur t/m 11:45 uur staan de begeleiders klaar om binnen de Coronaregels de kinderen een leuke morgen te bezorgen. We zijn super blij en tevreden dat we dit, zeker in deze tijd, voor de kinderen in Haaksbergen kunnen organiseren”.

Om deel te nemen aan het Kaboutervoetbal hoeft men geen lid te worden.

Ook zin om te voetballen bij v.v. Haaksbergen en zelf te ervaren hoe leuk en gezellig het kan zijn. Meld je aan en stuur een mail aan ledenadministratie@vvhaaksbergen.nl .

Opbrengst Rabo Clubsupport

De opbrentst van de jaarlijkse Rabo Clubsupport heeft dit jaar een kleine € 1700,- opgeleverd voor de v.v. Haaksbergen.

De vereniging bedankt iedereen die op de v.v. Haaksbergen heeft gestemd.

Jeugd traint lekker door

De jeugd bij de v.v. Haaksbergen traint lekker door ondanks de Corona problemen, zoals uit onderstaande foto collage van JO11 blijkt.

Als er dan ook nog een verrassing na afloop is, is het helemaal feest natuurlijk!

Algemene Ledenvergadering uitgesteld

Normaliter vindt in oktober altijd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats.

Vanwege de uitbraak van het Corona virus, is deze voorlopig uitgesteld. Wanneer deze kan plaats vinden is nog niet bekend.

Aangescherpte regelgeving gezamenlijke voetbalverenigingen

N.a.v. de persconferentie van premier Rutte van 13 oktober jl. hebben de Haaksbergse voetbalverenigingen gezamenlijk regels opgesteld hoe zij voorlopig omgaan met de Covid-19 regels vanaf 14 oktober.

Klik hier om deze gezamenlijke regels te lezen (PDF).

De reeds geldende verenigingsprotocollen zijn op de nieuwe regels aangepast.

COVID-19 informatie van de GGD

De afgelopen dagen zijn wij helaas geconfronteerd met een aantal COVID-19 besmettingen

van leden van onze vereniging.

Mocht u ons complex onlangs hebben bezocht, dan bent u misschien in contact geweest met iemand

die het corona virus (COVID-19) heeft.

Van de GGD is informatie ontvangen die de komende tijd van belang kan zijn.

Deze informatie vindt u hier.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u op werkdagen van 8.30-17.00 uur contact

opnemen met telefoonnummer 053-4876840. U kunt dan aangeven dat u via v.v. Haaksbergen komt.

 

Haaksbergen wint laatste bekerwedstrijd

Door inzet, mentaliteit en vechtlust heeft Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd met 2 – 0 gewonnen van het sterk geachte Vasse.

Vasse (4e klasse) had de beide voorgaande bekerwedstrijden tegen Reutum (3e klasse) en Eibergen (4e klasse) gewonnen, waardoor Haaksbergen gewaarschuwd was. Vasse ging voortvarend van start en probeerde een snele treffer te forceren. De ontstane mogelijkheden werden echter keer op keer gemist door onzorgvuldigheid of door uitstekend keeperswerk van Jorrit Wilmink. Na ongeveer een half uur spelen was de ergste storm uitgewoed en kon Haaksbergen gaan denken aan het opzetten van aanvallen. Vlak voor rust zette Twan van der Kuil een verdediger van Vasse onder druk en wist de bal te veroveren. Zijn schot op doel kwam voor de voeten van Yannick Deunk terecht die bal met een droge schuiver in het doel werkte.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Vasse dat verwoed aanviel om de gelijkmaker te forceren. De afwerking liet echter keer op keer te wensen over en als de bal tussen de palen ging, stond Jorrit Wilmink in de weg. Met enkele zeer goede reddingen wist hij het doel van Haaksbergen schoon te houden. Dit leverde de nodige frustratie op bij Vasse, maar Haaksbergen hield stuk vol. Het hardwerkende Haaksbergen kon zich maar moeilijk onder de druk van Vasse uit voetballen en moest zich vaak bedienen van de lange bal. Ongeveer een kwartier voor tijd kon Job Nijlant alleen op de keeper af gaan en hij tekende rustig de 2 – 0 aan. Vlak voor tijd kon Haaksbergen zelfs nog op 3 – 0 komen door een prima uitgespeelde counter, maar Stan Breukers kon de bal niet meekrijgen op het stroperige gras. Dit was ook wel te veel van het goede geweest.

Deze overwinning was natuurlijk een mooie opsteker voor Haaksbergen een week voor de competitie en het was weer eens een bewijs dat je met de juiste instelling ook van betere tegenstanders kunt winnen.

Door de nederlaag van Vasse gaat Eibergen door naar de knockout fase van het bekertoernooi.

Haaksbergen kansloos tegen Eibergen

Haaksbergen heeft de 2e bekerwedstrijd tegen Eibergen kansloos met 4 – 1 verloren.

In de openingsfase kreeg Haaksbergen nog een hele goede kans om op voorsprong te komen, maar Metin Yagci wist deze kans niet om te toveren tot een doelpunt. Via de keeper ging de bal naast. Eibergen kreeg een soortgelijke kans (alleen op de keeper), maar die werd lvoorlangs geschoten. Uit een corner opende Eibergen de score. De bal werd bij de eerste paal gelegd en een speler van Eibergen kon de bal vrij inkoppen. Je zou verwachten dat Haaksbergen hier lering uit zou trekken, maar de tweede treffer was vrijwel identiek aan de eerste. Met dat verschil dat er een misverstand tussen de keeper en een verdediger aan voorafging. Vlak voor rust maakte Eibergen de derde treffer . Keeper Tim Kamphuis werd door een aanvaller omspeelt en belandde bijna op de achterlijn. Vanaf die positie werd de bal prachtig in het doel gekruld.

In de tweede helft probeerde Haaksbergen iets aan de achterstand te doen. Metin Yagci werd gelanceerd en werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. De terechte penalty werd door hemzelf keurig afgerond. Echt gevaarlijk kon Haaksbergen niet worden. Doordat de verdediging wat meer open werd gegooid, kon Eibergen gevaarlijk worden. Vanuit een mooie opening van de rechter- naar de linkerkant, kon een aanvaller van Eibergen vrij doorlopen op het doel van Haaksbergen en rondde dit buitenkansje vakkundig af. Aan deze aanval zat wel een luchtje van buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter Lenderink keurde het doelpunt goed.

Al met al een leerzame middag voor Haaksbergen wat betreft positiespel en doorbewegen na  een actie. Daaraan kun je het verschil tussen een 4e (Eibergen) en 5e klasser (Haaksbergen) goed zien.

Zondag 13 september speelt Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd tegen Vasse dat beide bekerduels wist te winnen.

Haaksbergen speelt verdienstelijk tegen Reutum

Op zondag 30 augutstus heeft Haaksbergen de eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen Reutum. Ondanks de 1 – 0 nederlaag heeft Haaksbergen zeer verdienstelijk gespeeld tegen de 3e klasser.

Wat je mag verwachten als een 3e klasser tegen een 5e klasser speelt, werd in de beginfase van de wedstrijd ook wel duidelijk. Reutum zette vroeg druk op de achterhoede en het middenveld van Haaksbergen om een snelle openingstreffer te forceren. Door goed verdedigen, uitstekend keeperswerk van uitblinker Tim Kamphuis en ook af en toe een beetje geluk bleef het tot halverwege de eerste helft 0 – 0. Uit een corner wist een speler van Reutum raak te koppen. Deze corner was er echter nooit gekomen als de scheidsrechter een overtreding van Reutum op Metin Yagci niet over het hoofd had gezien. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Haaksbergen vaker onder de druk van Reutum uit te komen en werd zelf ook gevaarlijker.

Door enkele wissels, speelde Haaksbergen in de 2e helft met een team waarin alleen keeper Kamphuis de 20 is gepasseerd. Met dit jonge team bood Haaksbergen uitstekend verweer tegen Reutum. Met een beetje geluk en iets meer precisie had het maar  zo 1 – 1 kunnen worden. De keeper van Reutum wilst veel aanvallen onschadelijk te maken door ver uit de goal te keepen. Reutum werd ook enkele keren gevaarlijk maar met enkele fantastische reddingen hield Kamphuis het doel schoon.

Het was een zeer leerzame wedstrijd voor spelers en begeleiding van Haaksbergen.