Hoeve Vooruit – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen laat punten liggen in derby

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de Haaksbergse derby tegen Hoeve Vooruit met 1-3 verloren.

Op een zonovergoten sportpark ’t Meuken hebben v.v. Hoeve Vooruit en v.v. Haaksbergen de toeschouwers op een leuke wedstrijd getrakteerd.
De gastheren hadden meer balbezit en wisten in het eerste gedeelte van de eerste helft op eigen helft terug te dringen. Bij de gasten uit Haaksbergen had goalie Tim Kamphuis een perfecte dag. Alle pogingen van de thuisploeg wist de keeper onschadelijk te maken.
Naarmate de eerste helft vorderde werden de groenwitters brutaler. De altijd actieve Danieck van der Kolk dreef de ploeg van trainer Wietse Golbach waar dat kon naar voren en bracht de verdedigers van v.v. Hoeve Vooruit een aantal keren in verlegenheid.

De 0-1 voor v.v. kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Brian van der Kolk rondde een mooie solo af met een gave voorzet die door de verdediging van de oranje zwarten niet goed werd verwerkt waarna Bram Fukkink simpel kon intikken.

De 2e helft begon met een mokerslag voor v.v. Haaksbergen. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd direct na de rust een tegentreffer geïncasseerd.
Evenals de voorgaande weken bewees de ploeg uit Haaksbergen een goede moraal. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel met kansen aan beide kansen. De 2-1 en de 1-2 lagen in de lucht, maar vielen niet.
Toen beide ploegen zich tevreden leken te geven met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog 2 keer toe. Zuur voor v.v. Haaksbergen dat beide treffers in de slotminuten vielen. Op basis van inzet had v.v. Haaksbergen een punt verdiend.

 

Nieuwe trainer Haaksbergen

v.v. Haaksbergen is erin geslaagd de vacante positie van trainer voor de hoofdmacht in te vullen. Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Gerard Timmers de opvolger van Wietse Golbach die de Haaksbergenaren ad interim onder zijn hoede had.
Timmers heeft veel ervaring in het amateurvoetbal in Twente en werkte dit seizoen voor Vosta uit Enschede.
Zowel trainer als vereniging kijken uit naar de samenwerking.

Kledinginzameling 25 mei

Op zaterdag 25 mei vindt er weer een kledinginzameling plaats bij v.v. Haaksbergen. Vanaf 8.00 – 12.00 uur kunnen er weer oude kleren en schoenen gebracht worden.

De opbrentst is t.b.v. de jeugdafdeling.

 

Haaksbergen – GSV ’63

v.v. Haaksbergen laat punten liggen tegen GSV’63

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen GSV’63 met 0-1 verloren.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Aan beide kanten werden de aanvallen van de tegenstander snel onderbroken waardoor er weinig kansen ontstonden. Na een half uur werd een doelpunt van GSV’63 wegens buitenspel afgekeurd.

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Beide ploegen speelden op de aanval en voor de overwinning. Dit resulteerde voor beide ploegen in een handvol goede mogelijkheden. Aan beide kanten werd paal en lat geraakt. V.v. Haaksbergen zocht de vleugels met mooi aanvalsspel maar wist het doel niet te vinden. Aan de andere kant redde goalie Tim Kamphuis een aantal keren mooi.
In een drangfase van de groenwitters leidde ongelukkig balverlies in de verdediging van de Haaksbergenaren tot de 0-1.

De ploeg van trainer Wietse Golbach, die het moest doen zonder de vaste waarden Marko Edens en Jesper Gevelaar, bewees veerkracht door er na de achterstand nog een schepje bovenop te doen. Het tempo werd verhoogd en de tegenstander stond in de eigen 16 meter. Het was echter één van die middagen dat je op je kop kunt gaan staan, maar de bal wou er ook niet in, ook niet diep in blessuretijd bij een prachtig schot van Wouter Brummelhuis

A.s. zondag speelt v.v. Haaksbergen de één na laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Hoeve. Altijd een mooie derby en klassieker.

SVBV – Haaksbergen

Teleurstellende uitslag voor v.v. Haaksbergen bij SVBV

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd in Barchum tegen SVBV met 3-0 verloren.

Haaksbergen begon goed aan de wedstrijd met fraai en verzorgd spel. Het veld werd breed gehouden zodat er steeds gelegenheden ontstonden op beide flanken. De eerste mogelijkheden waren ook voor de groenwitters. Na ongeveer een half uur de grootste voor Wouter Brummelhuis. De middenvelder kreeg de bal in het strafschopgebied, maar kon zijn voet er niet voldoende tegenaan zetten. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg SVBV meer grip op de wedstrijd en ook de eerste mogelijkheden. Een droog maar mooi schot zorgde voor de 1-0 voor de thuisploeg. Goalie Tim Kamphuis was kansloos.

In de 2e helft hetzelfde beeld waarbij het aantal overtredingen toenam. De scheidsrechter, die vanaf het begin veel toeliet, was niet consequent. Harde overtredingen werden weggewoven, terwijl een speler die in zijn emotie net iets te veel zei, op de bon werd geslingerd.
Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Ongelukkig verdedigen in de verdediging van v.v. Haaksbergen leidde tot de 2-0. Direct daarna kreeg middenvelder Jasper Gevelaar zijn 2e gele kaart wegens commentaar op de leiding. v.v. Haaksbergen, met Roy Immeker inmiddels in de spits, nam nog wel het initiatief en er kwamen ook mogelijkheden maar achterin moest de ploeg van trainer Golbach risico’s nemen. De 3-0 voor SVBV viel uit een counter.

Al met al een matig duel van beide kanten met een teleurstellende uitslag voor v.v. Haaksbergen. Dat is jammer want de ploeg uit Haaksbergen was de afgelopen weken lekker bezig met goede resultaten.
Komende zondag op het eigen sportpark is de kans de nederlaag van afgelopen zondag weg te poetsen ten GSV’63. Het duel begint om 14.00 uur.

Laatste kaartavond 24 mei

Haaksbergen – Lochuizen

Zege v.v. Haaksbergen op v.v. Lochuizen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag een terechte 3-2 overwinning geboekt op v.v. Lochuizen. De Haaksbergenaren startten furieus en hadden na 20 seconden al op 1-0 moeten staan. Jesper Gevelaar sneed door de verdediging van de ploeg uit Gelderland en legde de bal op maat voor Roy Immeker. De spits verzuimde het snelste doelpunt van deze competitie te maken.
In de fase daarna was het uitsluitend v.v. Haaksbergen dat de klok sloeg. De ploeg was scherp en combineerde goed. Lochuizen kwam niet uit de eigen helft en werd voortdurend achterin vastgezet. De 1-0 van Roy Immeker na 13 minuten was een logisch gevolg. De bal werd droog in de hoek geschoven. Ook na de voorsprong bleef v.v. Haaksbergen dominant en opnieuw Roy Immeker wist de score te verdubbelen. De groenwitters verzuimden voor de rust de klus te klaren, waardoor v.v. Lochuizen mocht blijven hopen op een beter resultaat.

In de tweede helft was er sprake van een evenwichtiger beeld in de wedstrijd. Lochuizen wist het venijn uit de Haaksbergse aanval te halen en begon zelf naar voren te spelen. De 2-1 was een gevolg daarvan. Daarna toonde v.v. Haaksbergen veerkracht en nam opnieuw het initiatief. Jesper Gevelaar scoorde (opnieuw) met een prachtige goal de 3-1. De bal werd subtiel over de doelman van de tegenstander gewipt. v.v. Haaksbergen kreeg kansen om de score te vergroten, maar verzuimde dat waardoor het na de 3-2 door Lochuizen nog eventjes spannend werd. v.v. Haaksbergen speelde de wedstrijd echter rustig uit waardoor het nu 9e staat op de ranglijst.

De wijze waarop de ploeg van het trainersduo Golbach / Tolhuis de laatste werken speelt biedt perspectief voor de laatste 4 wedstrijden van de competitie en is ook een mooi vooruitzicht richting volgend seizoen. As. zondag staat de uitwedstrijd tegen SVBV uit Barchem op het programma. De wedstrijd van afgelopen zondag biedt ook in dat duel perspectief.

Opbrengst Rabo Clubkascampagne

De Clubkascampagne van de Rabobank heeft € 1.699,– opgeleverd voor de v.v. Haaksbergen. Een heel mooi bedrag.

Iedereen die op de v.v. Haaksbergen heeft gestemd…. Hartelijk bedankt!!!

Haaksbergen zoekt trainer

Nadat Wietse Golbach heeft aangegeven door drukke werkzaamheden niet door te gaan als trainer van het eerste elftal van de v.v. Haaksbergen, is de vereniging op zoek naar een opvolger.

Kandidaten kunnen zich melden bij de Technische Commissie van de v.v. Haaksbergen: tc@vvhaaksbergen.nl