Kaboutervoetbal 28 mei 2022

JO12 kampioen!

JO19-2 kampioen!!!

Afgelopen zaterdag is het JO19-2 team onder leiding van Martin van Zwam en Kees Oblink kampioen geworden. Door een 4-0 overwinning op en bij HSC is de voorsprong onoverbrugbaar geworden. Het kampioenschap werd natuurlijk gevierd in de kantine.

Zaterdag speelt het kampioensteam de laatste wedstrijd om 15.30 uur thuis tegen Neede. Het kampioensfeest zal dan nog eens dunnetjes overgedaan worden.

Grote blijdschap bij de spelers

JO19-2 na het behalen van de titel

Ruime overwinning Haaksbergen

Afgelopen zondag is Haaksbergen met 7-0 over Vosta gewalst. Een ruime overwinning die nog hoger uit had kunnen vallen.

In de eerste helft kon Vosta nog wel tegenstand bieden, maar Haaksbergen was duidelijk de betere ploeg. Na circa 20 minuten scoorde Jopp Mentink na een goede steekpass. Vosta probeerde iets terug te doen en werd een aantal keren gevaarlijk. Doelman Koens wist zijn doel echter schoon te houden mede geholpen door onzorgvuldigheid en/of onkunde van Vosta. Vlak voor rust kreeg Haaksbergen een vrije schop toegekend op ongeveer 20 meter van het doel. Nick Wes posteerde zich achter de bal en krulde de bal prachtig in de kruising. Daarmee was het verzet van Vosta eigenlijk al gebroken, ondanks dat het daarna direct rust was.

De verwachting was dat Vosta na de rust wat aan zou dringen om nog wat aan de stand te doen, maar niets bleek minder waar. Haaksbergen heerste en creeerde mogelijkheid na mogelijkheid. Enkele van die mogelijkheden waren ook echt kansen en er werd ook flink gescoord door Jopp Mentink, Thies Gerritsen (een wonderschone lob) en Jeffrey Kerkemeijer. Met name de snelheid van Thies Gerrittsen was duidelijk te veel voor de verdedigers van Vosta. Nadat hij weer eens iedereen eruit liep, werd hij bij een stand van 6-0 in de zestien onderuit gehaald. Gevolg: strafschop en een rode kaart. Keeper Koens werd uitgenodigd om de penalty te nemen en gaf daar graag gehoor aan. Zijn schot ging echter hoog over. In de slotfase werd het nog 7-0 door Jopp Mentink met een droge schuiver.

Met wat meer rust in het spel en gogme hadden het maar zo dubbele cijfers kunnen worden.

Nieuwe verlichting trainingsveld

De v.v. Haaksbergen is bezig met het verder verduurzamen van de accommodatie. Momenteel wordt er hard gewerkt om de verlichting op de trainingsvelden te vervangen. De oude “stroomvretende” lampen worden vervangen door LED verlichting.

De nieuwe lampen in kleedkamer 8

De hoogwerker om de lampen te vervangen

De oude lamp wordt gedemonteerd

De LED lampen worden geïnstalleerd

 

Henny Vreeling Voetvolley toernooi

Haaksbergen verkoopt huid duur

Op zondag 3 april moest Haaksbergen op bezoek bij de koploper Manderveen uit het gelijknamige dorp. Ondanks dat de uitslag (4-2) anders doet vermoeden, heeft Haakbergen haar huid duur verkocht.

Het door blessures en ziekte geplaagde team, dat een beroep moest doen op spelers uit de jeugd en het 2e elftal, wist het de koploper bij tijd en wijle knap lastig te maken. Dit leidde af en toe tot overdreven en gefrustreerde reacties van spelers en toeschouwers van de thuisploeg. De wedstrijd was nog maar nauwelijks aan de gang of Manderveen kwam voor met 1-0. Er leek voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht toen het kort daarna 2-0 werd. Haaksbergen rechtte de rug en begon beter te voetballen, wat leidde tot 2 goals van jeugdspeler Joost Kemme en Ties Gerritsen. Manderveen probeerde nog voor rust op voorsprong te komen, maar door goed verdedigen werden er geen echte kansen uitgespeeld. Haaksbergen probeerde met counters gevaarlijk te worden.

In de tweede helft had Haaksbergen al na enkele minuten op een 3-2 voorsprong kunnen komen toen Jeffrey Kerkemeijer alleen op de doelman af mocht gaan. Zijn inzet werd echter vakkundig gekeerd. De uitstekende laatste man van Manderveen ging voor zijn verdediging spelen om meer druk op Haaksbergen te krijgen. Haaksbergen liet zich echter niet uit het veld slaan en verzette zich met hand en tand. Toch moest het na ca. 20 minuten buigen. Na een uitglijder aan de linkerkant kon Manderveen de bal voorzetten, die bij de 2e paal belandde. De geheel vrijstaande linkerspits kon eenvoudig binnen werken. Onveveer 10 minuten later werd het ook nog 4-2. Een inzet van de linkerspits werd uitstekend gekeerd door doelman Koens, maar de terugspringende bal kwam tegen een verdediger van Haaksbergen aan en rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn. Vlak voor tijd had het maar zo 4-3 kunnen worden, toen wederom Jeffrey Kerkemeijer doorbrak. Zijn inzet werd echter opnieuw gekeerd.

Manderveen won de wedstrijd uiteindelijk verdiend, maar met een beetje geluk had het ook zo maar een gelijkspel kunnen worden.

Contract Martijn Misana verlengd

Het bestuur van de v.v. Haaksbergen heeft het contract met de huidige trainer Martijn Misana met 1 jaar verlengd. Misana begint volgend seizoen aan zijn 2e jaar bij de v.v. Haaksbergen.

Jubilarissen gehuldigd

Tijdens de algemende ledenvergadering zijn diverse leden gehuldigd voor hun meerjarige lidmaatschap en/of hun verdiensten voor de vereniging.

Achterste rij, staand van links naar rechts:

Jan Molenveld                    60 jaar lidmaatschap

Gertin Leppink                  50 jaar lidmaatschap

Arjan Oltwater                  40 jaar lidmaatschap

Henny Stokkink                60 jaar lidmaatschap

Olaf Sloot                            25 jaar lidmaatschap

Andre Straatman             50 jaar lidmaatschap

Voorste rij, zittend van links naar rechts:

Johan Diepenmaat          25 jaar lidmaatschap

Hennie Molenveld          65 jaar lidmaatschap

Cor van Hummel              70 jaar lidmaatschap

Hennie Hietbrink             40 jaar lidmaatschap

Gerrit Sloot                        60 jaar lidmaatschap

Diane Leppink                   lid van verdienste

Op de foto ontbreken:

Ton Leferink                      40 jaar lidmaatschap

Dinant Sloot                       70 jaar lidmaatschap

Peter Waanders               25 jaar lidmaatschap

Paul ten Hoopen              40 jaar lidmaatschap

Bennie Somhorst             40 jaar lidmaatschap

Nico Evers                          50 jaar lidmaatschap

Jan Stokkink                      60 jaar lidmaatschap

Henk Scheggetman        70 jaar lidmaatschap

Bertus Stokkers                75 jaar lidmaatschap

Verdiende overwinning Haaksbergen

Haaksbergen heeft in de uitwedstrijd bij Vosta (Enschede) een dik verdiende overwinning behaald.

Reeds in de eerste helft bleek dat Haaksbergen voetballend veel meer te bieden had dan Vosta. In de beginfase leidde dit al tot 2 goede kansen, die beide jammerlijk werden gemist. Vosta kwam zelfs op voorsprong. Door onoplettendheid kon een spits van Vosta alleen opduiken voor keeper Koens en scoorde beheerst. Nog voor rust wist Haaksbergen deze achterstand om te buigen naar een voorsprong, door 2 kopgoals van resp. Jeffrey Kerkemeijer en Wesley Wijlens. Hieronder een filmpje van de goal van Wijlens.

Verwacht werd dat Vosta in de tweede helft wel furieus uit de startblokken zou komen, maar het was Haaksbergen dat het initiatief nam. Haaksbergen brak 2 keer door de defensie van Vosta, waarbij de verdediger niets anders wist te bedenken dan de tegenstander plat te leggen. Een keer leidde dit tot een vrije schop net buiten de 16 meter die door Nick Wes vakkundig laag in de lange hoek werd geschoten: 1-3. De tweede keer werd Kerkemeijer in de 16 meter gevloerd en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Deze werd onberispelijk hoog in de kruising geschoten door dezelfde Nick Wes. Beide keren had de scheidsrechter een rode kaart moeten trekken vanwege een doorgebroken speler maar hij liet het bij geel. Hieronder een filmpje van de penalty van Wes.

Vosta probeerde de stand nog een draaglijker aanzien te geven, maar het was niet bij machte gevaarlijk te worden. Wel maakte Vosta een aantal vervelende overtredingen uit frustratie, waartegen de scheidsrechter onvoldoende tegenop trad. Het jonge Haaksbergen liet zich hierdoor niet beinvloeden.