Onnodige nederlaag in laatste thuiswedstrijd

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 tegen Phenix heeft Haaksbergen onverdiend en totaal onnodig met 2 – 0 verloren.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter was duidelijk dat Haaksbergen voetballend de bovenliggende partij was. Met soms goed lopende aanvallen werd Phenix onder druk gezet, maar de daaruit voortvloeiende kansen waren niet aan de voorwaartsen besteed. In plaats van tussen de palen gingen de ballen naast of over en als het wel lukte om de bal op doel te krijgen stond de goed spelende keeper van Phenix in de weg. Zelfs als een aanvaller helemaal vrij voor een leeg doel stond, ging de bal nog over. Phenix kon daar niet meer tegenover stellen dan enkele uitvallen. Doelman Koens hoefde slechts 1 maal reddend in actie te komen. De rust werd dan ook gehaald met de brilstand op het scorebord, waar het minimaal 3 – 0 voor Haaksbergen had moeten staan.

Ook de tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld; Haaksbergen de bovenliggende partij en Phenix met uitvallen. Direct na het begin van de tweede helft had Haaksbergen een penalty moeten hebben, doordat Ruben Bok binnen de 16 meter lijnen onderuit werd gehaald. Zijn schoen vloog zelfs door de lucht, maar de op grote afstand leidende scheidsrechter zag er niets in. Ook nu kreeg Haaksbergen weer veel mogelijkheden om de score te openen, maar ook nu werd het doel niet gevonden. En dan komt een oude voetbalwet om de hoek kijken: “Als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel”. En dat bleek ook nu. Bij een van de uitvallen werd er kinderlijk eenvoudig verdedigd, waardoor een aanvaller van Phenix alleen voor Koens kwam en niet faalde. Haaksbergen ging daarna weer voortvarend in de aanval, maar scoren….. ho maar. Pal voor het einde van de wedstrijd scoorde Phenix nog een keer uit een uitval en weer greep de verdediging van Haaksbergen niet goed in.

Uiteindelijk was de uitslag 0 – 2, waar het eigenlijk 8 – 2 voor Haaksbergen had moeten zijn.