Onnodige nederlaag Haaksbergen

In de thuiswedstrijd tegen Hengelo heeft Haaksbergen een onnodige nederlaag opgelopen, waar een gelijkspel de veldverhoudingen beter had weergegeven.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Zowel Haaksbergen als Hengelo waren regelmatig in de aanval, zonder dat daar echt grote kansen uit voort kwamen. Haaksbergen brak enkele keren goed door, maar in de laatste fase voor het doel was het te onnauwkeurig of ontbrak het aan vernuft om echte kansen te creëren. Hetzelfde gold voor Hengelo, dat voornamelijk gevaarlijk werd door afstandsschoten. Vlak voor rust wist Haaksbergen te scoren door een schot van ca. 25 meter van Ruben Bok. De bal verdween over de te ver voor zijn goal staande keeper van Hengelo in het doel. Haaksbergen dacht deze voorsprong tot de rust te kunnen houden, maar de scheidsrechter trok (te?) veel tijd bij. Hengelo kreeg een vrije trap, waarbij de verdediging van Haaksbergen niet stond op te letten. De bal werd door de verdediging gestoken, waarna de linkerspits van Hengelo vrij voor keeper Koens geen probleem had bij de afwerking. Direct daarna klonk het rustsignaal.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij Hengelo wat meer gevaar en verwarring wist te stichten dan Haaksbergen. Met name met steekballen achter de defensie van Haaksbergen wist Hengelo voor gevaar te zorgen. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft stond de verdediging helemaal uit positie na een afgeslagen aanval. Hierdoor moesten de verdedigers hun eigen man loslaten en waren overal te laat bij de “man met bal”. De spits van Hengelo kwam vrij op de 16 en wist uit de draai te scoren. Haaksbergen kreeg best mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar de creativiteit ontbrak te vaak om door de Hengelose verdediging te breken. Een afstandsschot van Joost Kemme verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal en leverde dus geen goal op.

Al met al een wedstrijd waarin het verschil op de stand van de ranglijst nauwelijks zichtbaar was. Een gelijkspel had er ingezeten als de mogelijkheden wat beter waren uitgespeeld.