Matig Haaksbergen verliest eerste duel; 1-4

Ondanks de goede voorbereiding in oefenwedstrijden en de bekercompetitie, kende Haaksbergen een valse start in de thuiswedstrijd tegen Langeveen. Het was een van Haaksbergen zijde matige wedstrijd die terecht werd verloren; 1 – 4.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat het niet de beste wedstrijd van het seizoen zou worden. Het fysiek sterke Langeveen legde Haaksbergen de wil op en was meer in de aanval. Haaksbergen speelde heel slordig en de meeste ballen kwamen bij een tegenstander terecht. Langeveen kwam na ongeveer 25 minuten verdiend op voorsprong, hoewel er aan die goal een buitenspelluchtje zat. Een dieptepass over de rechterkant werd teruggetrokken, waarna het simpel intikken was. Langeveen kreeg daarna nog meer kansen om de score uit te bouwen en het was aan goed keeperswerk van Bjorn Koens (een van de weinigen die een voldoende scoorde) te danken dat het nog maar 0-1 bleef. Op slag van rust werd het toch 0-2. Een terecht toegekende penalty, vanwege het ten val brengen van een tegenstander, werd koelbloedig benut.

De Haaksbergen supporters hadden verwacht / gehoopt dat de thuisploeg in de tweede helft uit een ander vaatje zouden tappen, maar helaas kon Haaksbergen nog geen vuist maken. De meeste pogingen tot aanvallen verzandden in slechte passes die bij de tegenstander in de voeten belandden en als er dan een bal goed kwam, was de voortzetting onvoldoende. Halverwege de tweede helft werd het nog 0-3. Een voorzet van links werd vakkundig in de kruising gekopt.  Haaksbergen kwam nog op 1-3 en het was opvallend genoeg de mooiste goal van de wedstrijd. Luuk ter Haar legde van een meter of 20 aan en schoot de bal in de kruising. Dat het vlak voor tijd nog 1-4 werd was een formaliteit.

Haaksbergen speelde in deze wedstrijd ver onder haar mogelijkheden en zal in de komende wedstrijden moeten laten zien waar het toe in staat is.