Loon naar werken voor Haaksbergen

In de thuiswedstrijd tegen Diepenheim is het kwartje eindelijk (voor Haaksbergen) de goede kant op gevallen. In plaats dat Haaksbergen in de laatste minuten een tegentreffer moest incasseren, maakte het zelf de beslissende treffer in de laatste minuten. Het leverde een 2-1 overwinning op.

De eerste helft verliep aanvankelijk gelijk opgaand. Dit leverde aan beide kanten enkele mogelijkheden (nog geen kansen) op, totdat in de 25e minuut de snelle Thies Gerritsen werd gelanceerd. Hij liet de volledige defensie van Diepenheim achter zich en van een meter of 20 knalde hij de bal langs de keeper in het net. In de resterende 20 minuten van het eerste bedrijf drong Diepenheim aan om de gelijkmaker te forceren. Dichterbij dan een bal op de lat kwam de formatie uit het kunstdorp niet. Uit een van de uitvallen had Haaksbergen gemakkelijk de 2-0 kunnen maken toen Gerritsen opnieuw doorbrak. Hij zag de vrijstaande Jiro Oosterwijk over het hoofd en schoof de bal voorlangs.

Ook na de thee probeerde Diepenheim met man en macht de gelijkmaker te forceren. Na een kwartier viel de 1-1 uit een corner die door een volledig vrij staande aanvaller van Diepenheim werd ingekopt. Haaksbergen was in die fase vooral gevaarlijk vanuit counters, maar die leverden geen van allen treffers op. Je kon merken dat bij spelers en supporters de gedachte opborrelde van: “Het zal toch niet weer…..”. Maar in plaats dat de tegenstander in de slotfase scoorde was het nu de beurt aan Haaksbergen. Uit een uitstekende pass van Ruben Bok, kwam Jiro Oosterwijk vrij voor de keeper. Zijn inzet werd eerst nog gekeerd, maar de bal viel nog eens voor zijn voeten. Of het bewust was of niet, zijn tweede inzet viel met een mooie boog over de keeper in het doel. In de slotminuten probeerde Diepenheim het nog met lange halen / snel thuis maar gevaarlijk werd het niet.

Na enkele zure nederlagen, eindelijk loon naar werken voor de manschappen van Martijn Misana.