Laatste kaartavond en eindstand

Op de valreep kort voor de vakanties toch nog een verslag van de laatste kaartavond op 24 mei 2019. De opkomst was geweldig: 39 personen om te kaarten. Hartenjagen 16, Am Jokeren 11, en Klaverjassen zelfs 12 personen die op deze laatste avond van het seizoen streden om de dagprijzen. En dan te bedenken dat een 10 tal vaste spelers verstek moesten laten gaan. Gelukkig mochten we deze avond ook weer een paar nieuwe spelers begroeten: Francien en Henny Toebes bij het klaverjassen en Willy Pot bij het hartenjagen. De laatste was ook op de marathon in januari al eens present. Welkom bij de club. Omdat we op de laatste avond iets extra’s doen in de vorm van een warme hap, en het berekenen van het eindresultaat van de competitie meer tijd vraagt dan normaal, is er om ca 22.00 uur gestopt met het kaarten. Tijdens het verorberen van de warme hap en gezellig nakletsen liep de spanning op naarmate de einduitslag van de dagprijzen en het totaalklassement bekend zou worden.

Bij deelname van meer dan 10 personen per spelsoort waren er extra prijzen te verdienen (gratis deelname voor de volgende kaaravond). In een van te voren vastgelegd schema komen er dan aan het eind van de avond een paar mensen voor deze prijs in aanmerking. Op deze avond, waar de prijzen weer beschikbaar werden gesteld door onze bekende gulle gever, waren ook prijzen te winnen voor diegene die de gemiddelde score van de avond of jaar het dichtst benaderden. Onder het motto: “bij v.v. Haaksbergen altijd prijs” kon ten slotte iedereen die op deze avond die nog geen prijs had gewonnen grabbelen in de lotenemmer en de betreffende prijs mee naar huis nemen. Een mooie afsluiting van een mooi kaartseizoen.

Bij het Am Jokeren was er een verrassende winnares. Nog niet eerder heeft zij de dagprijs gewonnen. Dat heren vaak het onderspit moeten delven t.o.v. de dames bewees de ontvanger van de poedelprijs. Bij het Am. Jokeren waren nog 8 kanshebbers in de race (minder dan 2 gemiste kaartavonden) voor de beker. Dat de winnares van deze beker goed kan jokeren bewees ze andermaal. (ook vorig jaar winnares). Proficiat

Bij het Klaverjassen is kaarten met meer dan 2 tafels veel leuker. Dat kwaliteit zich altijd onderscheidt bewees andermaal de dagprijswinnaar. Het is dus niet verwonderlijk dat hij ook de welverdiende beker mee naar huis mocht nemen. Gefeliciteerd! Hier waren slechts 3 spelers nog in de race voor de beker.

Het hartenjagen kende een zeer spannend slot. Nog 11 deelnemers waren kanshebber voor de beker. Bij het begin van de kaartavond was het verschil in het totaalklassement slechts 1 punt tussen de nrs 1 en 2. Door het niet aanwezig zijn van de nr 2 kreeg deze man de gemiddelde score van de avond en dat was iets hoger dan de score van nr 1. Als je de beker wint heb je het hele seizoen goed gepresteerd en is hij dus ook zeer verdiend. Chapeau!!

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden een paar mensen bedankt: de barkeepster (op 1 na alle kaartavonden aanwezig), de fotograaf, de hapjes maakster. Na afloop werd ik bedankt voor de organisatie van deze avonden. Dank ook aan alle deelnemers. Het is erg leuk om deze avonden te mogen organiseren.

Het schema voor volgend seizoen is in de maak. Ik hoop medio augustus een berichtje hierover rond te kunnen strooien. Ik verzoek bij deze om mensen die in een ploegendienst werken even door te geven welke avonden ze niet kunnen. Graag hoor ik ook van de dames van het hartenjagen welke datums er in Beckum zijn gepland. Ik probeer hier dan rekening mee te houden. Ook zullen andere verenigingsactiviteiten zoals Sinterklaas en bingo’s maar ook wedstrijden in de eredivisie, voetbalinterlands en data van andere kaartcompetities bepalend zijn voor onze vaststelling van de avonden. Ik doe mijn best om een zo gunstig mogelijke agenda samen te stellen, maar er zullen altijd een paar teleurstellingen tussen zitten.

8e ronde: Klaverjassen. score Prijzen klaverjassen Eindtotaal                        2018 / 2019 score
dagpoedelprijs Gerrard de Lange 3603 Poedel Ronny van Oosterwijk 46162
7e plaats extra prijs Ronny van Oosterwijk 4441
daggemiddelde Ronny van Oosterwijk 4441 Jaargemiddelde Francien Toebes 47846