Haaksbergen wint laatste bekerwedstrijd

Door inzet, mentaliteit en vechtlust heeft Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd met 2 – 0 gewonnen van het sterk geachte Vasse.

Vasse (4e klasse) had de beide voorgaande bekerwedstrijden tegen Reutum (3e klasse) en Eibergen (4e klasse) gewonnen, waardoor Haaksbergen gewaarschuwd was. Vasse ging voortvarend van start en probeerde een snele treffer te forceren. De ontstane mogelijkheden werden echter keer op keer gemist door onzorgvuldigheid of door uitstekend keeperswerk van Jorrit Wilmink. Na ongeveer een half uur spelen was de ergste storm uitgewoed en kon Haaksbergen gaan denken aan het opzetten van aanvallen. Vlak voor rust zette Twan van der Kuil een verdediger van Vasse onder druk en wist de bal te veroveren. Zijn schot op doel kwam voor de voeten van Yannick Deunk terecht die bal met een droge schuiver in het doel werkte.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Vasse dat verwoed aanviel om de gelijkmaker te forceren. De afwerking liet echter keer op keer te wensen over en als de bal tussen de palen ging, stond Jorrit Wilmink in de weg. Met enkele zeer goede reddingen wist hij het doel van Haaksbergen schoon te houden. Dit leverde de nodige frustratie op bij Vasse, maar Haaksbergen hield stuk vol. Het hardwerkende Haaksbergen kon zich maar moeilijk onder de druk van Vasse uit voetballen en moest zich vaak bedienen van de lange bal. Ongeveer een kwartier voor tijd kon Job Nijlant alleen op de keeper af gaan en hij tekende rustig de 2 – 0 aan. Vlak voor tijd kon Haaksbergen zelfs nog op 3 – 0 komen door een prima uitgespeelde counter, maar Stan Breukers kon de bal niet meekrijgen op het stroperige gras. Dit was ook wel te veel van het goede geweest.

Deze overwinning was natuurlijk een mooie opsteker voor Haaksbergen een week voor de competitie en het was weer eens een bewijs dat je met de juiste instelling ook van betere tegenstanders kunt winnen.

Door de nederlaag van Vasse gaat Eibergen door naar de knockout fase van het bekertoernooi.