Haaksbergen verslaat ook Hoeve Vooruit

Haaksbergen heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Hoeve Vooruit verdiend met 2-0 gewonnen. Dat was de 6e zege uit de laatste 8 duels voor de groenwitters die nu verdienstelijk 6e staan in de rangschikking van de 5e klasse.
v.v. Haaksbergen begon scherp en geconcentreerd aan de derby op een zonovergoten en goed bezocht sportpark Scholtenhagen.

En al na 2 minuten was het raak. De in de afgelopen weken bijzonder goed op dreef zijnde Kevin Siegerink schoot de bal vanaf een meter of 20 met een prachtige krul in de bovenhoek.
v.v. Haaksbergen en Hoeve Vooruit ontliepen elkaar kwalitatief niet veel, maar de ploeg van Michael Dikken was scherper in de duels, oogde frisser en was door de trainer tactisch uitstekend op de tegenstander ingesteld. Gevolg was dat v.v. Haaksbergen controle over de wedstrijd kreeg.

In de tweede helft was het beeld het gelijke. Een op het oog gelijke strijd, waarbij de gastheren steeds wat alerter en geconcentreerder oogden.
De tweede goal van Erdem Ozyaprak was een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld. De aanvaller schoot de bal schitterend in na een vloeiende combinatie.
Waar de overwinning op de buurman uit de Hoeve op zich al mooi is, is de wijze waarop nog fraaier. In verband met schorsingen en blessures was Michael Dikken gedwongen zijn elftal op diverse plekken aan te passen, waardoor 3 jeugdspelers werden opgesteld. De combinatie van routiniers en jong talent pakte heel goed uit. Dit is zowel een compliment voor de trainer die moed bewees door de jeugd het vertrouwen te geven, natuurlijk voor de jonge spelers zelf, maar ook voor de rest van het elftal dat deze verandering op prima wijze oppakte.

De komende wedstrijden worden cruciaal voor een eindklassering bij de top-5 voor v.v. Haaksbergen. Thuis tegen Neede (dinsdag 8 mei) en uit naar Hoeve Vooruit ( zaterdag 12 mei).