Haaksbergen verliest van Bentelo

In de derde wedstrijd van dit seizoen heeft Haaksbergen de punten niet in eigen huis kunnen houden. Ondanks een goede inzet van de thuisploeg werd met 3-0 verloren van Bentelo.

Hoewel Bentelo wat meer in de aanval was, ging de eerste helft redelijk gelijk op. Beide teams speelden met veel inzet, maar vergaten daardoor goed te voetballen. Door de inzet verdween de rust uit het spel en werd te vaak de lange bal gezocht. De openingstreffer had aan beide kanten kunnen vallen. Bentelo schoot een paar keer van afstand op goal, maar echt gevaarlijk waren deze niet. Haaksbergen kreeg ook een paar mogelijkheden. Zo kopte Jopp Mentink in de handen van de keeper van Bentelo na een goede vrije trap van Twan van der Kuil. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar Bentelo kon doorbreken op rechts. De teruggetrokken bal werd – net voordat doelman Bjorn Koens erbij kon – door een speler van Bentelo binnengetikt.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld; te veel onrust en te weinig voetbal van beide kanten. Bentelo wist desondanks een veldoverwicht te creëren. Dit leidde tot een 0-2 voorsprong uit een corner. Doelman Koens kon de bal niet met genoeg kracht wegwerken waarna de bal pardoes voor de voeten van een Bentelo speler viel. De Haaksbergen stond er beduusd bij te kijken waarna de bal in het doel werd geschoten. Haaksbergen probeerde nog wel een beter resultaat uit het vuur te slepen, maar de aanvallen waren te doorzichtig en onnauwkeurig. De 3e goal van Bentelo was een fraaie treffer. De aanvoerder trok vanaf links naar binnen, passeerde 2 tegenstanders en krulde de bal fraai in de hoek.

De inzet die Haaksbergen aan de dag legde was uiteindelijk te weinig om tot een beter resultaat te komen en uiteindelijk was de overwinning van Bentelo terecht. Voor de komende wedstrijden is belangrijk dat men met dezelfde inzet speelt maar wat meer de rust bewaart, zodat er met combinatiespel kansen worden gecreëerd.