Haaksbergen verliest bij Lochuizen

Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Lochuizen met 3-0 verloren.
Na een reeks van 5 ongeslagen wedstrijden was dit een even onverwachte als terechte nederlaag. De formatie van coach Michael Dikken was niet scherp in de duels en legde het af op scherpte tegen de fysiek sterke ploeg uit de Achterhoek.

In het eerste kwartier was er sprake van aftasten van beide kanten. Lochuizen had duidelijk respect voor de ploeg uit Haaksbergen die in de laatste 5 wedstrijden nauwelijks steken had laten vallen. Aan de andere kant was bij v.v. Haaksbergen een schroom te zien in de wetenschap dat Lochuizen uit traditioneel een lastige exercitie is.
De roodwitten gingen het beste om met deze situatie en na wat speldenprikken werd het precies op het half uur 1-0 voor Lochuizen. Lochuizen bleef ook daarna de ploeg die het meeste aanspraak kon maken op een voorsprong en nog voor rust werd het 2-0 door een schuiver van 20 meter.

Ook na rust wist v.v. Haaksbergen de draad niet op te pakken. De ploeg was geen schim van het elftal dat in de weken ervoor onder meer DEO twee keer had verslagen. Er was veel balbezit maar er werd nauwelijks iets gecreëerd. Lochuizen kon comfortabel met 10-11 mensen achter de bal blijven spelen en wachten op de counter. Een kwartier voor het einde werd het dan ook 3-0. Een even terechte, maar ook onnodige nederlaag gezien de kwaliteitsverhoudingen van de beide teams.

Het is nu zaak voor v.v. Haaksbergen deze wedstrijd snel te vergeten en de draad van de voorgaande wedstrijden weer op te pakken om op die manier ook de laatste fase van de competitie op een goede manier in te gaan.