Haaksbergen verkoopt huid duur

Op zondag 3 april moest Haaksbergen op bezoek bij de koploper Manderveen uit het gelijknamige dorp. Ondanks dat de uitslag (4-2) anders doet vermoeden, heeft Haakbergen haar huid duur verkocht.

Het door blessures en ziekte geplaagde team, dat een beroep moest doen op spelers uit de jeugd en het 2e elftal, wist het de koploper bij tijd en wijle knap lastig te maken. Dit leidde af en toe tot overdreven en gefrustreerde reacties van spelers en toeschouwers van de thuisploeg. De wedstrijd was nog maar nauwelijks aan de gang of Manderveen kwam voor met 1-0. Er leek voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht toen het kort daarna 2-0 werd. Haaksbergen rechtte de rug en begon beter te voetballen, wat leidde tot 2 goals van jeugdspeler Joost Kemme en Ties Gerritsen. Manderveen probeerde nog voor rust op voorsprong te komen, maar door goed verdedigen werden er geen echte kansen uitgespeeld. Haaksbergen probeerde met counters gevaarlijk te worden.

In de tweede helft had Haaksbergen al na enkele minuten op een 3-2 voorsprong kunnen komen toen Jeffrey Kerkemeijer alleen op de doelman af mocht gaan. Zijn inzet werd echter vakkundig gekeerd. De uitstekende laatste man van Manderveen ging voor zijn verdediging spelen om meer druk op Haaksbergen te krijgen. Haaksbergen liet zich echter niet uit het veld slaan en verzette zich met hand en tand. Toch moest het na ca. 20 minuten buigen. Na een uitglijder aan de linkerkant kon Manderveen de bal voorzetten, die bij de 2e paal belandde. De geheel vrijstaande linkerspits kon eenvoudig binnen werken. Onveveer 10 minuten later werd het ook nog 4-2. Een inzet van de linkerspits werd uitstekend gekeerd door doelman Koens, maar de terugspringende bal kwam tegen een verdediger van Haaksbergen aan en rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn. Vlak voor tijd had het maar zo 4-3 kunnen worden, toen wederom Jeffrey Kerkemeijer doorbrak. Zijn inzet werd echter opnieuw gekeerd.

Manderveen won de wedstrijd uiteindelijk verdiend, maar met een beetje geluk had het ook zo maar een gelijkspel kunnen worden.