Haaksbergen wint punt

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Haaksbergen in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Bentelo een punt gewonnen; 1-1.

De wedstrijd werd vanaf het begin gedomineerd door Bentelo, zonder aanvankelijk echt gevaarlijk te worden. Haaksbergen was genoodzaakt om de verdedigende stellingen op te zoeken en via de snelle spitsen Thies Gerritsen, Twan van der Kuil en Jeffrey Kerkemeijer uitbraken te forceren. Bentelo was m.n. fysiek en in de lucht sterker dan het jonge Haaksbergen. Gedurende de eerste helft werd Bentelo daardoor met name bij dode spelmomenten het gevaarlijkst. Onder leiding van de prima keepende Bjorn Koens wist de defensie echter stand te houden. Ook Haaksbergen kwam in de eerste helft niet tot scoren, waardoor de ruststand 0-0 was.

De tweede helft had eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Bentelo drong aan maar was te slordig in de afwerking. Na ongeveer een kwartier spelen werd er gescoord door Bentelo. Vanaf de rechterkant (vanuit Bentelo zicht) werd er een steekbal gegeven naar links naar een speler die volgens velen (behalve de goed leidende scheidsrechter) in buitenspelpositie stond. Deze speler had een vrije doortocht en scoorde beheerst in de lange hoek. Haaksbergen bleef knokken en binnen 5 minuten was het alweer gelijk. Jeffrey Kerkemeijer werd over de rechterkant weggestuurd die een voorzet wou geven. Hij raakte de bal niet goed – althans voor een voorzet – en de bal belandde boven in de lange hoek. Bentelo probeerde daarna nog met opportunistisch spel de overwinning te forceren, maar was te slordig in de opbouw en afwerking. Bovendien lag of stond er iedere keer een Haaksbergen speler in de weg. Haaksbergen kon hier nog enkele gevaarlijke counters tegenover zetten, maar wist ook niet te scoren. Eindstand: 1-1.

Compliment aan de ploeg van Martijn Misana, die door keihard te werken een punt uit deze wedstrijd wist te slepen.