Een wedstrijd met 2 gezichten

De thuiswedstrijd tegen Langeveen was er een met niet alleen 2 helften, maar ook 2 gezichten. Uiteindelijk leidde dit wel tot de eerste 3-punter van dit seizoen met een uitslag van 4-2 in het voordeel van Haaksbergen.

In de eerste helft was het qua spelbeeld gelijk opgaand maar Haaksbergen en Langeveen hadden wel verschillende spelopvattingen. Waar Langeveen het moest hebben van veel inzet en fysiek spel, probeerde het door blessures geplaagde Haaksbergen het met combinatiespel. Al vlot kwam Haaksbergen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jopp Mentnk. Langeveen werd daarna een paar keer gevaarlijk, maar moes steeds het hoofd buigen voor de goed keepende Bjorn Koens. Het betere voetbal van Haaksbergen zorgde dat de voorsprong nog voor rust werd uitgebreid tot 4-0, door doelpunten van Jeffrey Kerkemeijer (2x) en Wesley Wijlens.

In de tweede helft gooide Langeveen nog meer inzet in de strijd en vergat Haaksbergen te voetballen. In plaats van de rust te bewaren en de vrije man te zoeken, werden de ballen vaak blindelings weggeknald. Doordat Haaksbergen hierdoor snel balverlies had, kwam het niet onder de druk van Langeveen uit.  Er onstond een aantal hachelijke momenten voor het doel van Koens, maar Langeveen had moeite met de afwerking. Het duurde tot ongeveer een half uur in de tweede helft voordat Langeveen tot scoren kwam. Daarna werd het nog 4-2, maar de eerste overwinning kwam voor Haaksbergen niet echt meer in gevaar.

Ondanks de qua voetbal (veel) mindere tweede helft, gooide Haaksbergen wel alles in de strijd om de eerste overwinning over de eindstreep te slepen.