Haaksbergen – SVBV

v.v. Haaksbergen haalt volle buit tegen SVBV

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 2-1 gewonnen van SVBV uit Barchum.

De thuisploeg begon agressief aan het duel. De ploeg van trainer Bert van Losser oogde fris en dit resulteerde na 10 minuten in een prachtige aanval. Jesper Gevelaar gaf een crosspass van ongeveer 40 meter op Brian van der Kolk die de bal in één beweging meenam en vanaf de rechthoek van het strafschopgebied snoeihard tegen de lat schoot. De ploeg uit Barchum schrok wakker en er ontwikkelde zich een eerste helft met gelijke spelaandelen. SVBV deelde een aantal speldenprikken uit en uit één daarvan viel verrassend de 0-1.
v.v. Haaksbergen bewees veerkracht en kwam nog voor de rust door een knap schot door opnieuw Brain van der Kolk op gelijke hoogte: 1-1. Met deze stand gingen de ploegen ook de rust in.

In de tweede helft was v.v. Haaksbergen de bovenliggende partij. Trainer van Losser had zijn ploeg goed ingesteld en er werd druk uitgeoefend op de goal van SVBV. Dit resulteerde in een aantal aardige mogelijkheden. De tegenstander, technisch vaardig en fysiek sterk, bleef echter mee voetballen zodat v.v. Haaksbergen alert moest blijven.
Uit één van de vele aanvallen die op het doel van SVBV rolden pikte Kai Borghuis de bal links op de rand van het strafschopgebied op. Hij bedacht zich niet en schoot v.v. Haaksbergen met een fraaie schuiver naar de 2-1 overwinning.
v.v. Haaksbergen staat nu op een gedeelde 6e plaats in de 5e klasse.