Haaksbergen speelt verdienstelijk tegen Reutum

Op zondag 30 augutstus heeft Haaksbergen de eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen Reutum. Ondanks de 1 – 0 nederlaag heeft Haaksbergen zeer verdienstelijk gespeeld tegen de 3e klasser.

Wat je mag verwachten als een 3e klasser tegen een 5e klasser speelt, werd in de beginfase van de wedstrijd ook wel duidelijk. Reutum zette vroeg druk op de achterhoede en het middenveld van Haaksbergen om een snelle openingstreffer te forceren. Door goed verdedigen, uitstekend keeperswerk van uitblinker Tim Kamphuis en ook af en toe een beetje geluk bleef het tot halverwege de eerste helft 0 – 0. Uit een corner wist een speler van Reutum raak te koppen. Deze corner was er echter nooit gekomen als de scheidsrechter een overtreding van Reutum op Metin Yagci niet over het hoofd had gezien. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Haaksbergen vaker onder de druk van Reutum uit te komen en werd zelf ook gevaarlijker.

Door enkele wissels, speelde Haaksbergen in de 2e helft met een team waarin alleen keeper Kamphuis de 20 is gepasseerd. Met dit jonge team bood Haaksbergen uitstekend verweer tegen Reutum. Met een beetje geluk en iets meer precisie had het maar  zo 1 – 1 kunnen worden. De keeper van Reutum wilst veel aanvallen onschadelijk te maken door ver uit de goal te keepen. Reutum werd ook enkele keren gevaarlijk maar met enkele fantastische reddingen hield Kamphuis het doel schoon.

Het was een zeer leerzame wedstrijd voor spelers en begeleiding van Haaksbergen.