Haaksbergen kansloos tegen Eibergen

Haaksbergen heeft de 2e bekerwedstrijd tegen Eibergen kansloos met 4 – 1 verloren.

In de openingsfase kreeg Haaksbergen nog een hele goede kans om op voorsprong te komen, maar Metin Yagci wist deze kans niet om te toveren tot een doelpunt. Via de keeper ging de bal naast. Eibergen kreeg een soortgelijke kans (alleen op de keeper), maar die werd lvoorlangs geschoten. Uit een corner opende Eibergen de score. De bal werd bij de eerste paal gelegd en een speler van Eibergen kon de bal vrij inkoppen. Je zou verwachten dat Haaksbergen hier lering uit zou trekken, maar de tweede treffer was vrijwel identiek aan de eerste. Met dat verschil dat er een misverstand tussen de keeper en een verdediger aan voorafging. Vlak voor rust maakte Eibergen de derde treffer . Keeper Tim Kamphuis werd door een aanvaller omspeelt en belandde bijna op de achterlijn. Vanaf die positie werd de bal prachtig in het doel gekruld.

In de tweede helft probeerde Haaksbergen iets aan de achterstand te doen. Metin Yagci werd gelanceerd en werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. De terechte penalty werd door hemzelf keurig afgerond. Echt gevaarlijk kon Haaksbergen niet worden. Doordat de verdediging wat meer open werd gegooid, kon Eibergen gevaarlijk worden. Vanuit een mooie opening van de rechter- naar de linkerkant, kon een aanvaller van Eibergen vrij doorlopen op het doel van Haaksbergen en rondde dit buitenkansje vakkundig af. Aan deze aanval zat wel een luchtje van buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter Lenderink keurde het doelpunt goed.

Al met al een leerzame middag voor Haaksbergen wat betreft positiespel en doorbewegen na  een actie. Daaraan kun je het verschil tussen een 4e (Eibergen) en 5e klasser (Haaksbergen) goed zien.

Zondag 13 september speelt Haaksbergen de laatste bekerwedstrijd tegen Vasse dat beide bekerduels wist te winnen.