Zaterdag 22 april organiseerde de v.v. Haaksbergen weer haar jaarlijks terugkerende G-voetbal minitoernooi. Op deze redelijke zonnige zaterdagochtend werd er door 6 deelnemende teams een minitoernooi gespeeld. Tussen de poule wedstrijden door, werd er door elk team een strafschoppenserie genomen door alle spelers van het team om de fel begeerde penaltybokaal.

Al voor de pauze tijdens het toernooi, bleek dat de strijd om de 1e plaats zou gaan tussen de teams van Excelsior ’31 en Ommen. Het team van G F C wist tot dat moment nog geen potten te breken. Hierdoor werd er dan door de overige teams volop gestreden om de 3e plaats. Na deze pauze werd dan ook duidelijk dat er weinig verschil zat tussen de overige teams. Het bleef dan ook lang onduidelijk wie er met de 3e plaats huiswaarts zou keren. Pas na de laatste gespeelde poule wedstrijd bleek dat het team van DES, 1 punt meer bijeen had gespeeld dan naaste belager s.v. Twello en 3 meer dan v v Haaksbergen. De winnaar van het toernooi werd na de laatste poulewedstrijd pas bekend. Zowel Excelsior ’31 en Ommen hadden 13 punten bij elkaar gespeeld. Maar door een iets beter doelsaldo (2 doelpunten) ging ook dit jaar Ommen weer huiswaarts met de 1e prijs.

Het team van het organiserende v v Haaksbergen wist deze editie de penaltybokaal in de wacht te slepen. Daar waar de overige teams 2 of meerdere strafschoppen misten, of werden tegen gehouden door de doelman, miste Haaksbergen maar één strafschop.

De organisatie kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagd toernooi, en wil dan ook graag de Club van Honderd bedanken voor het wederom beschikbaar stellen van de prachtige bekers. Verder een woord van dank aan de scheidsrechters Justin en Bjorn Rouwenhorst die alle wedstrijden weer tot een goed einde brachten. Een speciaal woord van dank aan de selectiespelers Patrick Bouwman en Andy Tolhuis.

Patrick had de zware taak om zoveel mogelijk strafschoppen tegen te houden en Andy mocht dan het aantal gescoorde strafschoppen noteren. Heren, nogmaals dank en misschien tot volgend jaar. Ook een speciaal woord van dank aan voorzitter Giljam Wartena om de prijsuitreiking te verrichten. Hij vertelde dan ook dat hij genoten van het voetbal welke de teams hadden laten zien. Een zeer speciaal woord van dank gaat uit naar wethouder van sportzaken van de gemeente Haaksbergen Edith van Spiegel. Zij was bereid gevonden om de prachtige bekers te overhandigen aan de teams.