Haaksbergen – EGVV

Dik verdiende overwinning v.v. Haaksbergen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag een dik verdiende overwinning behaald op EGVV uit Gelselaar. De ploeg van de nieuwe trainer Gerard Timmers zegevierde met 4-2 na een 2-1 ruststand.

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij de thuisploeg meer investeerde voor de overwinning. De ploeg was niet meer terug te herkennen in vergelijking met de zeperd van een week eerder in Haarlo. De tegenstander werd al in de eigen helft onder druk gezet door aanval en middenveld van v.v. Haaksbergen.
Trainer Timmers had Remy Kamphuis, van origine verdediger, in de spits gezet. En dat pakte goed uit. Kamphuis was voortdurend aanspeelbaar, hield ballen vast en verdeelde deze vervolgens verdienstelijk. En niet alleen dat. Op het half uur kreeg de spits een diepe pass, passeerde 2 spelers en zette vervolgens ook de keeper van EGVV op het verkeerde been: 1-0.
Kort daarop werd het toch 1-1. Een duel op het middenveld werd verloren waarna de spits van EGVV in de lange hoek met een schuiver doelman Tim Kamphuis passeerde.
Typerend voor instelling en veerkracht van v.v. Haaksbergen was dat het na de onverwachte 1-1 het spel weer oppakte en de tegenstander onder druk zette.
Op links werd Ismail Naim vrijgespeeld die met een subtiele voetbeweging de keeper van de gasten het bos instuurde: 2-1. De linksbuiten, die dit seizoen voor het eerst voor de groenwitters speelt is een echte aanwinst: snel, creatief en balvast. Geen bal wordt verloren gegeven.

Direct na rust wist v.v. Haaksbergen de marge te vergroten door een prachtige vrij bal van Jepser Gevelaer. De creatieveling op het middenveld speelde een prima wedstrijd.
Vanaf dat moment was de thuisclub heer en meester. Achterin werd weinig weggegeven mede door een zeer verdienstelijk debuut van Simon Bosch die centraal achterin een prima indruk maakte.
Het overwicht op het veld werd een kwartier voor het einde tot uitdrukking gebracht door de 4-1 van Ismail Naim. De spits scoorde met veel gemak zijn tweede treffer en liet zijn klasse zien. De thuisclub verzuimde daarna echt afstand te nemen door opgelegde kansen voor 5 en 6-1 te laten liggen.
In de slotminuten wist EGVV de 4-2 nog te maken, maar dat was niet meer dan een cosmetische correctie. V.v. Haaksbergen zegevierde meer dan verdiend.

Na het verlies in Haaksbergen en de overwinning van zondag staat de ploeg nu 6e op de ranglijst. Na 2 wedstrijden zegt dat nog niet veel, maar het spel van de ploeg van de nieuwe trainer biedt een mooi perspectief op goede resultaten de komende weken.
A.s. zondag (5 oktober) speelt v.v. Haaksbergen om 14.00 uur opnieuw thuis.