Eerste overwinning Haaksbergen

Na een slechte start van de competitie heeft Haaksbergen eindelijk de eerste 3 punten binnen. TVV uit Enschede werd met 6 – 3 verslagen.

Na een rommelige start, waarin Haaksbergen nog andere shirts moest aantrekken (TVV speelt in zwart/wit gestreept en Haaksbergen in groen/wit gestreept), werd al gauw duidelijk waar de sterkte en de zwakte van de tegenstander lagen. De sterkte zit met name voorin met enkele individueel goede spelers. De verdediging daarentegen was niet het sterkste gedeelte. De aanvallers van Haaksbergen waren de tegenstanders keer op keer te snel af wat enkele grote kansen opleverde. Bij rust was het 2-0 voor Haaksbergen door 2 treffers van Ruben Bok, waar het gemakkelijk ook 4-0 had kunnen staan.

Direct na de rust zette TVV aan voor een beter resultaat. Na geklungel in de verdediging werd het na 2 minuten in de tweede helft 2-1. Haaksbergen kon zich opmaken voor een heet kwartiertje, maar de keeper van TVV hielp Haaksbergen een handje door te proberen Ruben Bok in zijn eigen 16-meter uit te spelen. Ruben Bok ontfutselde hem de bal waarna het een koud kunstje was om de 3-1 binnen te tikken. Haaksbergen was nog aan het nagenieten van deze treffer, want direct uit de aftrap wist TVV de 3-2 te maken. De 4-2 van Haaksbergen was van grote schoonheid. Uitblinker Joost Kemme stak de bal over rechts naar Jiro Oosterwijk die de rust bewaarde en de bal vervolgens perfect teruglegde op Joost Kemme. Van een meter of 18 schoot Kemme de bal beheerst laag in de hoek. De 5-2 werd wederom door Joost Kemme gemaakt. Bij een opstootje kon de keeper van TVV zich niet beheersen en werd vanwege een slaande beweging van het veld gezonden. Dit leverde natuurlijk extra ruimte op voor Haaksbergen. Ruben Bok, die ook een goede wedstrijd afleverde, scoorde de 6-2. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld en voor de statistieken maakte TVV nog de 6-3.

Al met al was de eerste overwinning een mooie opsteker voor Haaksbergen, hoewel er nog zeker wel verbeterpunten waren te ontdekken. De overwinning had gemakkelijk hoger uit kunnen vallen als er met wat meer overleg en nauwkeuriger was gespeeld.