DEO – Haaksbergen

Ander gezicht  v.v. Haaksbergen bij DEO

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd in Borculo tegen DEO met 1-2 verloren.

Vanaf het eerste moment maakte de gasten uit Haaksbergen duidelijk wie er de baas op het veld was. De groenwitters waren door het trainersduo Golbach / Tolhuis uitstekend ingesteld op deze lastig te bespelen tegenstander. De ploeg uit Borculo die graag de lange bal naar voren op de spitsen hanteert werd steeds op eigen helft vastgezet doordat de Haaksbergen voortdurend sterk naar voren verdedigde. Gevolg was dat er bij de opponent uit Borculo steeds snel balverlies werd geleden en v.v. Haaksbergen duidelijk de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in goede mogelijkheden en kansen, maar de scherpte voorin ontbrak waardoor de ploeg zichzelf niet beloonde voor de prima inzet en dito wedstrijd.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Haaksbergen heerste en had controle. Ongeveer 10 minuten na rust was het wel raak. Een afstandsschot van Jesper Gevelaar, uitblinker op het middenveld, werd door de keeper van DEO niet goed verwerkt waardoor Tim Vaanholt uit lastige positie afrondde 0-1.
Haaksbergen bleef ook na deze voorsprong op dezelfde manier spelen en toch ging het één keer mis. Opnieuw een lange bal van achteruit bij DEO bereikte de spits die eenvoudig kon intikken 1-1.
v.v. Haaksbergen toonde veerkracht door de draad direct weer op te pakken en kwam snel op 1-2. Jesper Gevelaar pikte de bal op het middenveld op, speelde 2 verdedigers uit en schoot vanaf een meter of 18 onhoudbaar en de rechter bovenhoek. Een prachtige goal.
In het verdere verloop kreeg v.v. Haaksbergen nog een aantal mooie kansen de score uit te bouwen, werd het een 100% strafschop onthouden, en speelde uiteindelijk de wedstrijd uit en won verdiend.

Deze overwinning geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. As. zondag speelt de ploeg thuis op het eigen sportpark om 14.00 uur tegen v.v. Diepenheim.