Bentelo – Haaksbergen

v.v. Haaksbergen verliest in Bentelo

v.v. Haaksbergen heeft de 2e competitiewedstrijd in en tegen Bentelo verloren met 2-0. De thuisploeg wist de zege pas veilig te stellen in de blessuretijd.

In de eerste helft ontspon zich een gelijk opgaande strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en er aan beide kanten nauwelijks kansen waren. De 1-0 voor Bentelo kwam dan ook uit de lucht vallen. In de periode na de achterstand drong Bentelo aan, maar de Haaksbergse verdediging met de prima goalie Tim Kamphuis, hield vrij eenvoudig stand. Überhaupt stond de organisatie bij de groenwitters goed.

Na de rust kwam de selectie van trainer Bert van Losser goed uit de startblokken. Bentelo werd in de eerste 20 minuten van de tweede helft op eigen helft vastgezet en er waren mogelijkheden de gelijkmaker te scoren. Rond driekwart van de wedstrijd wist Bentelo zich wat van de Haaksbergse druk te bevrijden en ontstond het beeld van de eerste helft weer: een duel dat zich vooral op het middenveld afspeelde en relatief weinig kansen.
De laatste minuten van de wedstrijd probeerde Haaksbergen een slotoffensief te ontplooien door achterin 1-op-1 te spelen. Onvermijdelijk ontstonden hierdoor ruimtes achterin. In de aller laatste minuut profiteerde Bentelo daarvan met scoorde de 2-0. Bentelo won daarmee wat gelukkig van v.v. Haaksbergen dat nu met 3 punten uit 2 wedstrijden op de 7e plaats staat.

Zondag 7 oktober speelt v.v. Haaksbergen thuis de derby tegen Hoeve Vooruit. Dat belooft interessant te worden want Hoeve is de competitie prima gestart met de volle winst uit 2 duels.