Bekerwedstrijd Haaksbergen – Meddo

Op zondag 12 september speelde Haaksbergen de bekerwedstrijd tegen Meddo. Hoewel de uitslag (1 – 4) anders doet vermoeden, speelde Haaksbergen een goede wedstrijd.

Met goed combinatievoetbal kwam Haaksbergen op een 1 – 0 voorsprong in de eerste helft. Dit goede voetbal werd voortgezet maar je kon zien dat Meddo meer ervaring en slimheid in de ploeg heeft. Vlak voor rust kwam Meddo op gelijke hoogte, door te voorzichtig ingrijpen in de defensie.

In de tweede helft bleef Haaksbergen goed combineren, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Meddo kwam op een 2 – 1 voorsprong door een zeer fraaie treffer. Een spits wipte de bal op en schoot de bal met een halve omhaal achter Jorrit Wilmink, die werkelijk geen kans had. Haaksbergen leek op gelijke hoogte te komen door een goal van Twan van der Kuil, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Meddo kwam met name door de gevaarlijke linkerspits een aantal keren gevaarlijk door, wat resulteerde in de 3 – 1. De linkerspits kwam – eigenlijk ongehinderd – naar binnen en haalde met zijn rechterbeen uit.

Haaksbergen bleef echter voetballen en wist Thies Gerritsen vrij voor de keeper te zetten. Zijn schot eindigde op de lat. De 4 – 1 was een eigen doelpunt. Een voorzet kwam ongelukkig tegen het been van Bouke Hoekstra waardoor de bal in het net verdween.

Het spel van het jonge Haaksbergen biedt goede perspectieven voor de toekomst!

Met onderstaand elftal verscheen Haaksbergen aan de aftrap.

Staand v.l.n.r.: Rick Salemink, Nick Wes, Yannick Deunk, Simon Bosch, Job Nijlant en Jopp Mentink.

Gehurkt v.ln.r.: Jeffrey Kerkemeijer, Rob Harleman, Jorrit Wilmink, Stan Breukers en Tom ter Braak.