Weer verlies in de laatste minuut

In het Paasweekend heeft Haaksbergen de punten niet in eigen huis weten te houden. De thuiswedstrijd tegen Rietmolen ging – wederom – in de laatste minuut verloren; 1 – 2.

In de eerste helft maakte Haaksbergen het Rietmolen moeilijk door goed combinatiespel en werden de snelle spitsen regelmatig in stelling gebracht. Helaas werden de gecreëerde kansen niet in doelpunten omgezet. Na 20 minuten had het 2-0 kunnen – of eigenlijk moeten – staan voor de thuisclub als de kansen beter waren benut. Bovendien had Haaksbergen in de beginfase een penalty moeten krijgen, maar de nonchalant leidende scheidsrechter vergat om op zijn fluit te blazen. En een oude voetbalwet luidt dat als je zelf niet scoort, dat dan de tegenstander het wel doet. Uit een van de spaarzame uitvallen van Rietmolen, werd iemand binnen de beruchte lijnen aangetikt. De scheidsrechter kende nu wel een penalty toe (terecht) die onberispelijk werd benut. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

Rietmolen startte de tweede helft iets voortvarender en zette iets hoger druk, waar Haaksbergen het moeilijk mee had. Het was voor de groen-witten dan ook moeilijk om in de buurt te komen van het strafschopgebied van Rietmolen. Het voetbal van beide partijen verzandde vaak in een lange bal die weinig gevaar uitrichtte. Na ongeveer een half uur, kreeg Haaksbergen een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter van het doel van Rietmolen. Deze werd goed ingeschoten door Nick Wes, maar leidde niet direct tot een doelpunt. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Rietmolen, waarin in Rick Salemink de bal voor de voeten kreeg en onberispelijk binnen schoot. Er was nog zo’n 10 minuten te spelen en je zag de stress een beetje ontstaan bij Haaksbergen. Het zal toch niet weer in de laatste minuut gebeuren? Maar als je dat denkt, gebeurt het toch. Vlak voor tijd kreeg Rietmolen een corner die uitstekend werd binnengekopt door een speler van Rietmolen.

En weer stond Haaksbergen met lege handen, waar een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter had weergegeven.