Onverdiende nederlaag tegen ’t Centrum

In de thuiswedstrijd tegen ’t Centrum leed Haaksbergen een onverdiende 1-2 nederlaag tegen het op de 3e plaats staande ’t Centrum uit Enschede.

’t Centrum had een licht veldoverwicht in de eerste helft maar wist slechts enkele kleine kansen uit te spelen. Uit counters wist Haaksbergen ook enkele keren gevaar te stichten, maar echt grote kansen leverde dat niet op. De rust werd dan ook gehaald met een 0-0 stand op het scorebord.

Haaksbergen kwam goed uit de kleedkamer en legde ’t Centrum de wil op. Waar het Haaksbergen was dat de eerste helft terug moest, was het ’t Centrum dat achteruit moest. Toch was het ’t Centrum dat de score opende. Na een afgeslagen afval wisten zij een goede counter over de rechterkant te op te zetten. De goede voorzet kwam voor de voeten van een spits die bak gemakkelijk achter Bjorn Koens kon tikken. Haaksbergen had echter moed geput uit de goede opening van de tweede helft en zette alles op alles om de gelijkmaker te maken. Dit leidde tot enkele kansen; Ruben Bok kon van de zijkant op de keeper afgaan, maar de keeper wist zijn inzet te keren. Het duurde tot ongeveer een kwartier voor tijd voordat de gelijkmaker viel. Een vrije trap van de zijkant viel pardoes voor de voeten van de JO19 speler Jorim Boevink, die geen moeite had om de bal in het doel te werken. De grensrechter van ’t Centrum stak de vlag nog omhoog (niemand weet waarom), maar de goed leidende scheidsrechter trapte er niet in: het was de dik verdiende 1-1. ’t Centrum probeerde daarna nog wel om de druk op Haaksbergen te vergroten, maar dat leverde niets op. Tot 2 minuten voor tijd. Een lange bal door het midden, werd doorgekopt op een buitenspel staande speler van ’t Centrum die de bal in kon tikken. Ondanks het feit dat de Haaksbergen grensrechter de vlag omhoog hield, kende de scheidsrechter het doelpunt toe. De tijd was tekort om nog een gelijkmaker te produceren.

Al met al een sneue afloop voor de spelers van Haaksbergen.