Haaksbergen speelt gelijk tegen Zenderen Vooruit

In de thuiswedstrijd tegen Zenderen Vooruit kwam Haaksbergen niet verder dan een gelijkspel, waar een overwinning zeker mogelijk was geweest; 1-1.

De eerste wedstrijd was rommelig van beide kanten. Veel foute passes of slechte aannames, waardoor van goed voetbal geen sprake kon zijn. Beide teams kregen wel enkele mogelijkheden om de score te openen. Met een fraaie combinatie werd Ruben Bok vrij voor de keeper gezet, maar zijn schot werd door de goede doelman gekeerd. Het was Zenderen dat de score opende. Door slecht uitverdedigen aan Haaksbergen zijde, kon de rechtsachter van Zenderen doorbreken en de bal laag voorzetten. Een Haaksbergen verdediger schoot de bal tegen een andere verdediger aan, waarna de bal pardoes voor een speler van Zenderen viel. Die had weinig moeite om de bal in het net te werken. Haaksbergen ging natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook door Lars Heijboer, maar helaas werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust was het Haaksbergen dat de klok sloeg. Met veel inzet, maar niet altijd met vernuft, werd de aanval gezocht. Zenderen beperkte zich vanaf dat moment tot tegenhouden en counteren. Het offensief van Haaksbergen leverde veel mogelijkheden (niet echt kansen) op, maar geen daarvan werd omgezet in een goal. In die fase had Haaksbergen een penalty moeten krijgen, toen Ruben Bok met 2 handen in de rug omver werd gedrukt. De overigens goed leidende scheidsrechter zag er echter niets in en liet door voetballen. Het duurde tot ongeveer 25 minuten in de tweede helft toen eindelijk de dik verdiende gelijkmaker viel. Bij een corner werd Joost Kemme onderuit gehaald en de scheidsrechter wees terecht gedecideerd naar de stip. De penalty werd goed door Nick Wes benut. Na de gelijkmaker ging Haaksbergen op zoek naar de overwinning en die had er ook zeker in gezeten als er wat rustiger en slimmer werd gevoetbald. De uitstekende keeper van Zenderen hield zijn ploeg enkele keren op de been.

Het bleef uiteindelijk 1-1, waarbij Haaksbergen het meest aanspraak mocht maken op de overwinning.